promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Újraindul a sportélet, így az NB I is – mutatjuk a részleteket
Borítókép:  MUZAMIL MATTOO / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Országos jelleggel, hétfőtől már hatályba lépnek a sportrendezvényekkel és edzésekkel kapcsolatos intézkedések. Hamarosan újraindul az NB I is.

Ahogy arról beszámoltunk, fokozatosan lazít a kormány az eddigi kijárási korlátozáson. Mint azt Orbán Viktor miniszterelnök, majd Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is elárulta, május 4-től vidéken fokozatosan újraindul az élet, míg Budapesten és környékén, a kijárási korlátozások érvényben maradnak. Ugyanakkor országos jelleggel, hétfőtől már hatályba lépnek a sportrendezvényekkel és edzésekkel kapcsolatos intézkedések.

A sportért felelős államtitkár, Szabó Tünde az MTI-nek elárulta,

sportrendezvény nézők nélkül, zárt körülmények között Magyarország egész területén megtartható, illetve megengedett a sportegyesületek által szervezett, valamint az amatőr sport, a szabadidős sport és a tömegsport célú edzésen való részvétel.

Egyúttal hozzátette minden esetben fontos, hogy a szervezők tudják biztosítani azt, hogy a rendezvényt zárt körülmények között tartják, nézők elől elzárt területen. De az eseményen a sportolók mellett a sportszakemberek jelen lehetnek.

Fontos továbbá, hogy a közterületen megszervezett sportrendezvények (utcai futóversenyek, kerékpárversenyek) megtartása nem engedélyezett, ahol nincs lehetőség a nézők kizárására.

És, hogy mi lesz a magyar első osztályú ladarúgó bajnoksággal?

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) már korábban jeleze, amennyiben a kormány rendeletben engedélyezi a sportrendezvények megtartását, akkor a szabályozás  megjelenése utáni huszadik napot követő szerdán vagy szombaton folytatódhat a bajnokság. Az Index információi szerint így már számítás május 23-án újraindulhat az NB I.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás