promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nemzetek Ligája-sorsolás: reagáltak az ellenfelek kapitányai
Borítókép:  DENIS LOVROVIC / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mint ismert, a magyar labdarúgó-válogatott Szerbiával, Törökországgal és Oroszországgal került egy Nemzetek Ligája-csoportba. Mutatjuk, hogy mit nyilatkoztak az ellenfelek szövetségi kapitányai.

Ahogy arról beszámoltunk, a magyar labdarúgó-válogatott a török, a szerb és az orosz csapattal került azonos csoportba kedden a Nemzetek Ligája amszterdami sorsolásán. Az NL a 2022-es, katari világbajnokság európai selejtezősorozatának kezdetét is jelenti, mert két csoportelső pótselejtezős helyhez jut majd. 

„Nem tudok nehezebb ellenfeleket elképzelni azoknál, akiket most kihúztak mellénk. Ha csak azt nézzük, hogy a harmadik kalapból az Eb-résztvevő Törökországot kaptuk, ez önmagában sokat elmond a csoport erősségéről. Három riválisunk, a szerb, a török és az orosz válogatott számít a csoport favoritjának, de mindent megteszünk azért, hogy a B ligában is megálljuk a helyünket, felnőjünk az ellenfelekhez, ezért pozitívan állok az őszi mérkőzésekhez, és várom az összecsapásokat”

– fogalmazott a MLSZ honlapjának adott nyilatkozatában Marco Rossi szövetségi kapitány. De most nézzük, hogy a csoportellenfeleink élén álló szakemberek miként vélekedtek az esemény után. A gondolatokat a csakfoci.hu gyűjtötte össze.

Senol Günest, török szövetségi kapitány:

„A csoport tagja mind magas szintű kulturális és történelmi jelentőséggel bíró csapatok. 

Oroszország házigazda volt a legutóbbi világbajnokságon, Szerbiának és Magyarországnak gazdag történelme van.

A labdarúgás nevében mondhatom, megfelelő országokkal fogunk játszani. Fejlődni akarunk és tapasztalatokat szeretnénk szerezni. Nem számít, hogy kivel játszunk, de fontos időszak elé nézünk szeptemberben, októberben és novemberben. Remélem, hogy hasznos mérkőzéseket fogunk játszani, és nem utolsósorban továbbjutunk a csoportból.”

Stanislav Cherchesov, orosz szövetségi kapitány:

„Napirenden van az Európa-bajnokság, most nem gondolunk az Nemzetek Ligájára. Formálisan már mindenről hallottunk ma (kedden – a szerk.), de van egy olyan sorozat, amiben a lehető legtöbbet kell kihozni magunkból, és utána lépésről lépésre kell haladnunk. A legutóbbi Nemzetek Ligájában már játszottunk a török nemzeti csapattal, azóta kicsit jobbak lettek, miután Senol Günes lett a szövetségi kapitányuk.

Ismerjük a szerbeket, hiszen az Eb előtt felkészülési mérkőzést játszottunk velük, valamint a magyarokat is, akikkel a Konföderációs Kupa előtt találkoztunk.”

Ljubisa Tumbakovic, szerb szövetségi kapitány:

„Nagyon nehéz csoportba kerültünk, mert két olyan válogatott ellen játszunk, amelyek megnyerték az Európa-bajnokságot,

és itt vannak a magyarok, akik évről-évre egyre jobban játszanak.

Azonban most elsősorban a március 26-i, Norvégia elleni felkészülési mérkőzésre készülünk. Lesz elég időnk arra, hogy foglalkozzunk a Nemzetek Ligájával. Érdekes, hogy 2006 és a függetlenség óta Szerbia nem volt egy ilyen csoportban egy világversenyen. Jó alkalomnak mutatkozik, hogy felmérjük önmagunkat. Végül is, az évben három mérkőzést játszunk Oroszországgal, egy barátságos mérkőzést júniusban, majd kétszer az Európa-bajnokságon.”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás