promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Amit szabad a Barcelonának, azt nem szabad a Leganésnek
Borítókép:  JOSEP LAGO / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nem kapott engedélyt a Leganés arra, hogy a Barcelonához távozó játékosa, Martin Braithwaite helyére labdarúgót igazoljon.

Miután a Barcelona játékosáról, Ousmane Dembéléről kiderült, hogy sérülés miatt hosszú kihagyás vár, a katalán klub azonnal a Spanyol Labdarúgó Szövetséghez fordult, azzal a kéréssel, hogy engedélyezze számára, hogy kieső labdarúgója helyére igazoljon. A testület zöld utat adott a Barcelonának, azzal a kikötéssel, hogy csak a spanyol első- és másodosztályból szerződtethet. Így érkezett meg a kieső helyen álló Leganéstől Martin Braithwaite.

Persze, a Leganés vezetősége nem hagyta annyiban az ügyet, és spanyol szövetségen keresztül a FIFA-hoz fordult azért, hogy pótolhassa távozó játékosát. Jött is a válasz, amely kimondja: nem engedélyezik a spanyol klubnak, hogy soron kívül labdarúgót szerződtessen – pontosabban csak szabadon igazolható futballista jöhet szóba. Az indoklás szerint a Leganésnél nem áll fenn olyan jellegű krízishelyzet, mint a Barcelona esetében – olvasható a BBC-n.

„Hatalmas és súlyos kárt okoz ez a döntés a klub számára”

– áll a kieső helyen álló klub hivatalos közleményében.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás