promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Barca játékosa bemutatja: Amikor a futball művészetté válik
Borítókép:  JOSE BRETON / NURPHOTO
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Készült egy 11 perces alkotás a Barcelona játékosáról, Sergio Busquets-ről. A cím pedig önmagáért beszél: amikor a futball művészetté válik.

Napjaink labdarúgásában felértékelődött a védekező középpályások szerepe. Nemcsak a szakma, de a szurkolók, a futballkövetők számára is. Ahhoz, hogy ez a folyamat elinduljon szükség volt Claude Makélélé „munkásságára” 2000 és 2003 között a Real Madridban. A francia játékos játéka láttán kezdődött el a pozíció átértékelésének folyamata.

Persze, a poszt – sajátosságaiból fakadóan – sosem lesz olyan magas polcon, mint egy kreatív megoldások sokaságát alkalmazni képes játékos. De Makélélé játéka megmutatta, hogy egy hasznos védekező középpályás legalább olyan fontos egy csapat számára, mint egy hatékony csatár.

 

Sergio Busquets a Barcelona játékosának teljesítménye, illetve ennek hasznossága sokszor nehezen észrevehető. Hiszen kevésbé látványos, mint Messi vagy Neymar játéka. Azonban a spanyol labdarúgóra hívja fel a figyelmet egy most elkészült tizenegy perces alkotás. 

Az „AS Comps - Match Compilations” Youtube-csatorna alkotója által készített összeállítás rámutat egy korábban, Busquets-szel kapcsolatban többször hangoztatott mondás igazságtartalmára:

„Ha nézed a játékot, nem látod Busquets-t. Ha nézed Busquets, látod a játékot.”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás