promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Leekens: Rossi már kivitte az Eb-re a magyar válogatottat?
Borítókép:  ATTILA KISBENEDEK / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A magyar labdarúgó-válogatottat egy rövid ideig irányító Georges Leekens hosszú hallgatás után beszélt Magyarországon végzett munkájáról. Egyúttal kiderült, a belga szakembernek mindenre van egy frappáns válasza.

Hosszú hallgatás után újra interjút adott a magyar sajtónak Georges Leekens. A magyar labdarúgó-válogatottat egy rövid irányító szakember újból megmutatta azt, amire kapitánysága alatt azért bőven akadt példa: egyszerűen mindenre van frappáns, ötletes válasza. A belga szakember elképesztően ügyesen lavírozik a kritikus, önreflexiót igénylő kérdések sűrűjében.

A Pesti Hírlapnak adott interjújában Leekens például elmondta, azért jött Magyarországra, hogy futballreformot csináljon. „Valami hasonlót, mint korábban Belgiumban. Sajnos nem hagytak időt erre a munkára. Sőt, igazán el sem kezdhettem dolgozni" – fogalmazott. Az persze más kérdés, hogy minden idők egyik leggyengébb szövetségi kapitányi mérlegét tudja felmutatni: négy felkészülési mérkőzés alatt a csapat mindössze egy döntetlent ért el, Fehéroroszország ellen, míg Kazahsztántól, Skóciától és Ausztráliától vereséget szenvedett.

Az erdményekre reagálva elmondta, ő csupán tesztmeccseken kapott lehetőséget a bizonyításra.

„A felsorolt találkozók a felkészülést, a csapatépítést, a játékosok összeszoktatását, sőt megismerését szolgálta. Egy folyamat legeslegelején voltunk, és ma is vallom, ha hagytak volna dolgozni, igenis eredményeket mutattunk volna fel" – mondta.

Arra a kérdésre pedig, hogy több játékos is éles kritikával illette, ekképp felelt:

„Akik nem játszanak, akik a cserepadra szorulnak, azok mindenhol a világon kritikusabbak. A keret tagjainak többségével igenis jó volt a kapcsolatom. Akik kritizálnak, legyen szó játékosról, vagy szurkolóról, és mindenekelőtt a médiáról, amelytől a legkevesebb türelmet kaptam, elfelejtik, hogy a magyar futballnak jelen pillanatban hol a helye a világban. Nem csodatévőnek jöttem, hanem azért, hogy segítsek. Én hívtam be a keretbe először Szoboszlai Dominikot, én szorgalmaztam Willi Orban honosítását".

A belga szakember távozás után a ma is tevékenykedő Marco Rossi vette át a válogatott irányítását, aki már rövid idő alatt látható változásokat ért. De Leekensnek erre az összehasonlításra is volt válasza:

„Minden tiszteletem Marco Rossié, de halkan kérdem, ő már kivitte az Eb-re a magyar válogatottat? Úgy tudom, még nem. Bulgáriánál egyébként jobbak a magyarok, győzhetnek Szófiában, és akkor az új Puskás Arénában kivívhatják a továbbjutást".

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás