promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Real Madrid után a Barcelona is kiesett a Király-kupából – videó
Borítókép:  Lionel Messi magánya. Forrás: AFP/Ander Gillenea.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Király-kupa negyeddöntőjében nehéz feladat várt a Barcelonára, hiszen az Athletic Bilbao stadionjában kellett kiharcolni a továbbjutást.

A nap első meglepetését a Real Madrid szolgáltatta, hiszen hazai pályán esett ki a Király-kupából.

Ismerős terepen fogadhatta a mindenkire veszélyes Athletic Bilbao a katalán sztárcsapatot, hiszen a hazaiaka 23-szor nyerték meg a kupát, míg a Barcelona 30-szor emelhette magasba a trófeát.

Meglepetésre Antoine Griezmann nem kezdett, helyette Sergi Roberto kezdett Lionel Messi és Ansu Fati mellett a támadósorban. A Barcelona egész első félidőben hozta megszokott játékát, vagyis a tiki-takát, ennek megfelelően több mint 70 százalékban birtokolta is a labdát. A hazaiak ellenben fegyelmezetten védekezetek, és a kontrákban bíztak. Meg is lett a jutalmuk, hiszen a félidő legnagyobb helyzetét Dani García hagyta ki, aki milliméterekkel lőtt a kapu mellé. Azt ne hallgassuk el, hogy a helyzethez kellett Marc-André ter Stegen is, aki kapitálisat hibázott.

A második félidő első negyedójának végén Antoine Griezmann is beszállt a játékba, ám szemmel is látható volt, hogy a nagyon feszültek a Barca-játékosok. A csere előtt már Jordi Alba és Quique Setién is sárgát kapott reklamálásért, sőt még Lionel Messi is sárga lapos figyelmeztetésben részesült.

Lehet, hogy a megfelelő idegállapot elérése kellett a Barcelonának, hiszen a hazaiak kétszer is a gólvonalról mentettek míg Griezmann nagy helyzetben hibázott. A hajrában Gerard Piqué megsérült, le kellett cserélni, míg Messi a 88. percben ziccert rontott. Ez pedig végzetesnek bizonyult, hiszen a 93. percben Inaki Williams szép fejessel továbbjuttatta a hazaiakat – ez volt az Athletic Bilbao egyetlen kaput eltaláló lövése az egész mérkőzésen!

A Barcelona kieséséhez még két rekord is kapcsolódik:

  • az Athletic Bilbao stadionjában, a San Mamésben még soha nem látogatott ki 49 154 fizető néző.
  • 117 éves történelme során a katalán sztárgárda még sohasem esett ki a Király-kupából egy hosszabbításban kapott góllal. 
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás