promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ennyit számít Valverde jelenléte a Real Madridnak
Borítókép:  OSCAR DEL POZO / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A lőtt és a kapott gólok száma jól rámutat, hogy mennyit is számít a Real Madridnak, ha Fede Valverde a pályán van.

Miután a Ral Madrid a La Liga 21. fordulójában hazai pályán 1-0-ra verte Atlético Madridot, a spanyol futballszakíró Sid Lowe billentyűzetet ragadott, s egy nagyobb ívet bejáró cikket írt a Guardianen. Az írás a két csapat nyári felkészülési mérkőzésével indul, azzal a találkozóval, amelyet 7-3-ra elvesztett a Real Madrid, s, amely után a spanyol lapok olyan jelzőket használtak a Királyi Gárdára,

minthogy „szégenyteljes” és „gyalázatos”.

A két csapat tíz gólt hozó találkozója óta eltelt több mint fél év. A két madridi együttes között pedig jelenleg 13 pont a különbség, a Real Madrid első helyen áll a tabellán, az Atlético a hatodik. A változások mögött több tényező áll. Az egyik legfőbb, hogy a Zidane és a vezetőség alapvetően türelemmel kezelte a szezon elején szemmel látható nehézségeket. 

„Minden változott, kivétel a játékosok”

– jegyzi meg Sid Lowe, amellyel egyúttal utal arra, hogy a francia szakvezető képes volt megújulni, megújítani azt a keret, amelynek magja már a három BL-trófea megszerzésekor is rendelkezésére állt.

A változásban pedig a játékosai partnerek voltak. Zidane például kevesebb játéklehetőséget ad Marcelónak, helyette Ferland Mendyt helyezi előbbre a balhátvéd poszton. Ennek pedig meg is van az eredménye: a francia játékos ebben a szezonban eddig 1421 percet töltött pályán, ezalatt a csapat összesen három gólt kapott.

Még látványos a különbség, ha Federico Valverdét nézzük. Az uruguay-i középpályás a csapat egyik, ha nem a legfontosabb tagja a 2019/2020-as idényben – Kroos és Modric kárára. Az AS által az „évszázad felfedezésének” aposztrofált labdarúgó ha pályán van, alig kap gólt a Real, ha viszont hiányzik, az jól látszik.

Minden sorozatot figyelembe véve Valverdével a Real Madrid 42-6-os gólarányt tud felmutatni, míg nélküle ez az arány 22 lőtt és 17 kapott gól.

Nem véletlen, hogy a labdarúgó kontraktusában megállapított kivásárlási ár magasabb, mint Lionel Messié.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás