promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Australian Open: Fucsovics már a 32 között van, Babos az első körben kiesett – videó
Borítókép:  Fucsovics Márton az olasz fiatalt, Jannik Sinner-t is legyőzte. Forrás: AFP/William West.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Fucsovics Márton 2 óra 16 percet, míg Babos Tímea csak 67 percet töltött a pályán.

Fucsovics Márton hétfő hajnalban nagy meglepetésre legyőzte a 20 éves kanadai Denis Shapolovot.

Egy ifjú titán után egy újabb fiatalt jött szembe Fucsoviccsal az Australian Open második körében. A magyar éljátékos a világranglista 82. helyen álló, 18 éves olasszal, Jannik Sinnerrel találkozott, és három szettben 6:4, 6:4, 6:3-ra legyőzte.

A mérkőzés érdekessége, hogy viszonylag nagy számú szurkoló előtt zajlott, és sokszor lehetett hallani a „Marci, Marci!” buzdítást. Fucsovics – elég sok – 20 ki nem kényszerített hibát vétett, ám mivel a fontos pillanatokban nyerte a pontokat, így mondhatjuk, hogy simán jutott a harmadik fordulóba.

A magyar játékos következő ellenfele az amerikai Tommy Paul lesz, aki 4 óra 19 percnyi játék után 6:4, 7:6, 3:6, 6:7, 7:6 (10-3)-ra legyőzte a 18. kiemelt bolgár Grigor Dimitrovot.

Babos Tímea mérkőzését már kedden le kellett volna játszani, ám a hét elején nagy vihar csapott le Melbourne-re, ezért rengeteg mérkőzést elhalasztottak: a hétfői összecsapásokat nagyrészt áttették keddre, a keddieket meg szerdára.

A legjobb magyar női játékosnak a 18 éves Iga Swiateket állította útjába Fortuna. Babos már az első adogatását elbukta, mert a lengyel lány remek fogadójátékkal rukkolt elő, visszabrékelni pedig nem sikerült – el is úszott az első játszma.

Lélektanilag is fontos lett volna, ha a második játszma elején sikerült Babos Timi adogatása, de ezt sem sikerült megnyerni. Sőt, hogy még rosszabb legyen a helyzet, a magyar lány a következő saját adogatását is elbukta. Végül csak 4:0-nál tudta hozni adogatójátékát – ám ez már későn érkezett, így 6:3, 6:2-re elvesztette a mérkőzést. 

Babos Tímea továbbra is az Australian Open-en marad, hiszen párosban még érdekelt a francia Kristina Mladenovic oldalán.

(A videókat köszönjük a Hosszabítás csapatának!)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás