Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Vízilabda-eb: elődöntőt játszik a magyar női válogatott!

Vízilabda-eb: elődöntőt játszik a magyar női válogatott!

Sport & Szabadidő

Vízilabda-eb: elődöntőt játszik a magyar női válogatott!

Sport & Szabadidő

TK - 2020.01.21. 20:20

A magyar válogatott bejutott a legjobb négy közé a Duna Arénában zajló vízilabda Európa-bajnokság női tornáján.

Abszolút favoritként várta a negyeddöntőt a tornán százszázalékos magyar csapat, ugyanis a korábbi Eb-ken mind a hét mérkőzését megnyerte a franciák ellen, köztük a négy évvel ezelőtt Belgrádban, ugyancsak a nyolc között megrendezett összecsapást (18-6).

A magyarok rendkívül összeszedetten kezdték a találkozót, a franciáknak erőn felüli teljesítmény kellett ahhoz is, hogy tiszta lövőhelyzetet dolgozzanak ki, Kasó Orsolyának rengeteg blokk segített. A házigazdák a nyitónegyedben három gólt szerző Keszthelyi Rita vezetésével 5-2-es előnyre tettek szert.

A hazai védekezés a folytatásban is rendben volt, elől viszont becsúszott egy-két kapkodásból adódó hiba, de ez is bőven belefért, a nagyszünetben 8-3-at mutatott az eredményjelző.

A fordulást követően még inkább „kinyílt az olló”, a kapuban Kasót váltó Gangl Edinát nem tudták megoldhatatlan feladat elé állítani a franciák, akikre az utolsó nyolc perc előtt tizet számolt a közönség (13-3).

A negyedik negyedben közel hat és fél percen keresztül nem született gól, ekkor Parkes Rebecca, majd Keszthelyi tett arról, hogy ez a játékrész is biztosan a magyaroké legyen. A 16-3-as végeredményt Máté Zsuzsanna állította be, a házigazdák pedig a meccs második felét kapott gól nélkül hozták le.

A magyar csapat a csütörtöki elődöntőben a világbajnoki ezüstérmes, s az európai csapatok közül egyedüliként már olimpiai induló spanyol gárdával találkozik.

A kvalifikációs kontinensviadalon egyetlen tokiói kvóta talál gazdára – olvasható a távirati iroda összefoglalójában.

Borítókép: a francia Clemence Clerc (b), valamint Rybanska Natasa (k) és Kasó Orsolya (hátul, kapus), a magyar válogatott tagjai a budapesti vízilabda Eb-n női tornájának negyeddöntőjében játszott Magyarország–Franciaország mérkőzésen.Forrás: MTI/Czagány Balázs.

Európa-bajnokság (Duna Aréna), nők, negyeddöntő:
Magyarország–Franciaország 16-3 (5-2, 3-1, 5-0, 3-0)

Duna Aréna, v.: Dreval (orosz), Nicolosi (olasz)
gólszerzők: Keszthelyi 4, Vályi 3, Szilágyi, Leimeter 2-2, Illés, Garda, Gurisatti, Parkes, Máté 1-1, illetve Guillet 2, Millot 1

Magyarország: Kasó – Vályi, Garda, Gurisatti, Parkes, Keszthelyi, Máté – cserék: Szilágyi, Illés, Leimeter, Gyöngyössy, Rybanska, Gangl (kapus)

Legolvasottabb hírek