promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vízilabda-eb: elődöntőt játszik a magyar női válogatott!
Borítókép:  a francia Clemence Clerc (b), valamint Rybanska Natasa (k) és Kasó Orsolya (hátul, kapus), a magyar válogatott tagjai a budapesti vízilabda Eb-n női tornájának negyeddöntőjében játszott Magyarország–Franciaország mérkőzésen.Forrás: MTI/Czagány Balázs.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A magyar válogatott bejutott a legjobb négy közé a Duna Arénában zajló vízilabda Európa-bajnokság női tornáján.

Abszolút favoritként várta a negyeddöntőt a tornán százszázalékos magyar csapat, ugyanis a korábbi Eb-ken mind a hét mérkőzését megnyerte a franciák ellen, köztük a négy évvel ezelőtt Belgrádban, ugyancsak a nyolc között megrendezett összecsapást (18-6).

A magyarok rendkívül összeszedetten kezdték a találkozót, a franciáknak erőn felüli teljesítmény kellett ahhoz is, hogy tiszta lövőhelyzetet dolgozzanak ki, Kasó Orsolyának rengeteg blokk segített. A házigazdák a nyitónegyedben három gólt szerző Keszthelyi Rita vezetésével 5-2-es előnyre tettek szert.

A hazai védekezés a folytatásban is rendben volt, elől viszont becsúszott egy-két kapkodásból adódó hiba, de ez is bőven belefért, a nagyszünetben 8-3-at mutatott az eredményjelző.

A fordulást követően még inkább „kinyílt az olló”, a kapuban Kasót váltó Gangl Edinát nem tudták megoldhatatlan feladat elé állítani a franciák, akikre az utolsó nyolc perc előtt tizet számolt a közönség (13-3).

A negyedik negyedben közel hat és fél percen keresztül nem született gól, ekkor Parkes Rebecca, majd Keszthelyi tett arról, hogy ez a játékrész is biztosan a magyaroké legyen. A 16-3-as végeredményt Máté Zsuzsanna állította be, a házigazdák pedig a meccs második felét kapott gól nélkül hozták le.

A magyar csapat a csütörtöki elődöntőben a világbajnoki ezüstérmes, s az európai csapatok közül egyedüliként már olimpiai induló spanyol gárdával találkozik.

A kvalifikációs kontinensviadalon egyetlen tokiói kvóta talál gazdára – olvasható a távirati iroda összefoglalójában.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás