promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ennyit keresett átlagban egy focista Magyarországon 2018-ban
Borítókép:  ATTILA KISBENEDEK / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy Magyarországon játszó labdarúgó 2018-ban átlagban bruttó 3,3 millió forintot keresett egy hónapban.

Az Mfor akadt rá az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) által nemrég kiadott üzleti jelentésre. Ebből pedig lehet következtetni arra, hogy mennyit keres átlagban egy Magyarországon futballozó játékos. De ne szaladjunk ennyire előre, kezdjük az elején.

Azt ugyanis, hogy egy játékos egy magyar klubtól pontosan mekkora fizetést kap, nem tudni. Csak arról van információ a magyar csapatok mögött álló gazdasági társaságok éves beszámolójából, hogy mekkora összeget fordítanak egyes klubok bérköltségre. Az ellenben nem derül ki a beszámolókból, hogy hány sportolót foglalkoztat az adott társaság.

Mint az Mfor jelzi, 

az eredménykimutatásban feltüntetett személyi jellegű ráfordítások, ezen belül a bérköltség ugyanis minden egyes alkalmazott költségigényét magába foglalja.

Az UEFA jelentése azt azonban már tartalmazza, hogy a teljes bérköltségből mekkora részt tesz ki a futballisták fizetése. Így kiderül például, hogy 2018-ban az előző évhez képest 16 százalékkal (20,5 milliárd forintra) növekedtek a bérkiadások. Ahogy az is, hogy egy átlagos magyar klubnál a labdarúgók éves bére 1,3 milliárd forintot, azaz havi 108 millió forintot teszi ki.

Egy lépéssel tovább lépve az is kiszámolható, hogy egy Magyarországon játszó labdarúgó átlagban mennyit keres havonta. A Transfermarkt adatai ugyanis rámutatnak arra, hogy az NBI-es csapatok átlagban 33 labdarúgót foglalkoztatnak. Tehát 

egy hazánkban szereplő, elsőosztályú focista 2018-ban havi bruttó 3,3 millió forintért vállalt munkát.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás