promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nagyon rég igazoltak magyar focistát ennyi pénzért
Borítókép:  scfreiburg.com
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A 21 éves futballista eddigi klubja, a ciprusi APOEL pénteken jelentette be, hogy megegyezett a Freiburggal Sallai átigazolásáról, a német klub pedig a honlapján számolt be a játékos érkezéséről. A nyolcszoros válogatott Sallai az előző szezont a nicosiai csapatnál töltötte, amellyel megnyerte a ciprusi bajnokságot, a Bajnokok Ligájában pedig a csoportkörben szerepelt. A szélső 41 mérkőzésen 10 gólt szerzett az APOEL színeiben.
Roland sokoldalú, támadó szellemű futballista, aki szeret a szélen játszani. Megfelelő hozzáállása van, így gyorsan be fog illeszkedni, majd fejlődni. Tökéletesen illik az elképzeléseinkbe, nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült megszereznünk
– mondta Klemens Hartenbach sportigazgató.
Mindenáron ide akartam jönni, boldog vagyok, hogy sikerült. A Freiburg neve jól cseng a fiatal játékosok között, ráadásul a Bundesliga óriási kihívás, örülök, hogy itt lehetek
– mondta Sallai.

Sallai a Puskás Akadémián nevelkedett, és ott lett NB I-es játékos. 2016 nyarán kölcsönvette az akkor még az olasz élvonalban szereplő Palermo, amelyben 21 bajnokin szerepelt (11-szer kezdőként, tízszer csereként), és egy gólt szerzett. A kölcsönszerződés lejártával visszatért a Puskás Akadémiához, de nem maradt sokáig Magyarországon, az APOEL kétmillió euróért szerződtette. Egyetlen ciprusi idényében 29 bajnokin kilenc gólt szerzett, ezáltal fontos szerepet játszott a klub 27. bajnoki címében. A most zajló szezonban két BL- és öt El-selejtezőmeccsen játszott, utóbbi sorozatban egy gólt és egy gólpasszt jegyzett – írja az NSO.

A megállapodás részleteiről sem az Európa-liga csoportköréről lemaradó APOEL, sem pedig a Freiburg nem számolt be, ám a német és a ciprusi újságok úgy tudják, hogy a vevő 4,5 millió euró körüli összeget fizetett a magyar játékosért.
(TK)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás