promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kézi-eb: parádés meccset játszott a magyar válogatott az olimpiai- és világbajnok ellen!
Borítókép:  Szita Zoltán örül a góljának. Forrás: AFP/Andreas Hillergren.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A magyar férfi kézilabda-válogatott 24-24-es döntetlent játszott hétfőn az olimpiai és világbajnok dán csapattal az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, Malmőben.

Az orosz győzelem után, a bivalyerős, olimpiai- és világbajnok Dánia várt a magyar válogatottra, amelynek soraiból sérülés miatt hiányzott Magnus Landin és Lasse Svan.

„Finoman fogalmazva sem lesz könnyű meccs, de azon az úton szeretnénk tovább haladni, amin elindultunk. Ehhez semmi mást nem kértünk a játékosoktól, csak fegyelmet, koncentrációt és maximális bizalmat, önbizalmat”

– írta közösségi oldalán a találkozó előtt Nagy László, a szakmai stáb tagja.

Dánia közelsége miatt csaknem tízezer néző előtt, kiváló hangulatban rendezett meccset mindkét csapat nyitott védekezéssel kezdett, és mivel a magyarok voltak pontosabbak, a tizedik percben 5-3-ra vezettek. Talpraesett hozzáállásuknak és összeszedett játékuknak köszönhetően a találkozó harmadánál 10-6-os előnyben voltak.

Ezt követően a támadásban elkövetett hibákat az ellenfél gyors gólokkal büntette, ráadásul a védekezése is hatékonyabbá vált, és Niklas Landin is egyre több lövést védett a dán kapuban. A magyarok nyolc perc alatt csupán egyszer találtak be, de a távoli átlövéseikkel végül átlendültek a holtponton, így a szünetben 13-11-re vezettek.

Nikolaj Jakobsen szövetségi kapitány a 36. percben időt kért, mert csapata a második felvonás elején sem teljesített jól, majd átálltak létszámfölényes támadójátékra. A magyarok tudatosan igyekeztek lassítani a játékot, de Landin újabb védéseire alapozva az ellenfélnek megint sikerült egyenlítenie (18-18), ám a magyar együttes türelmesen kézilabdázott és Balogh Zsolt góljaival újra ellépett kettővel (22-20).

A 54. percben három is lehetett volna a különbség, de Balogh Zsolt hétméteresét Yannick Green kivédte, majd Bartók Donátot kiállították, és a dánok az 57. percben – a mérkőzés során először – átvették a vezetést.

A rendkívül izgalmas hajrában előbb Szita Zoltán talált be, majd Mikkel Hansen lövését Mikler Roland kivédte, a magyar szakmai stáb nyolc másodperccel a vége előtt időt kért, de újabb gól már nem született.

A dánok legeredményesebb játékosa Magnus Bramming volt hét góllal. Mikler Roland 35 lövésből 11-et védett.

A két csapat 43. alkalommal találkozott egymással, 19 magyar és húsz dán siker mellett ez volt a negyedik döntetlen. A magyar válogatott szerdán 18.15-től Izland ellen játssza utolsó csoportmérkőzését – olvasható a távirati iroda összefoglalójában.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás