promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kézi-eb: mérkőzést befolyásoló hiba a magyar-orosz végjátékában? – videó
Borítókép:  a MOL-Pick Szeged orosz válogatott kézilabdázója, Dmitrij Zsitnyikov próbálja áttörni a Sipos Adrián-Fekete Bálint alkotta magyar falat. Forrás: AFP/Andreas Hillergren.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Bízzunk benne, hogy semmilyen következménye nem lesz a figyelmetlenségnek!

Arról korábban már beszámoltunk, hogy létfontosságú mérkőzést nyert meg a magyar férfi kézilabda-válogatott Oroszország ellen. Ez történelmi mérkőzés volt, ugyanis korábban még sohasem sikerült megverni az oroszokat, korábban a szovjeteket, világversenyen.

A mérkőzést követően egy kézilabdával foglalkozó Fb-oldal egy videót tett közzé. A jelenetet meglőzően Mikler Rolnad kivédte az orosz balszélső ziccerét, így a magyar játékosoknak csak le kellett pörgetniük az órát.

A Facebook-oldalon közzétett videó ekkor indul el: ezen az látszik, hogy a mérkőzés utolsó két másodpercében hét magyar mezőnyjátékos volt egyszerre a pályán, ami természetesen szabálytalan, ha a kapus is a játéktéren van.

Jelenlegi tudásunk szerint ez nem óvási alap. Felhívtunk egy korábbi kézilabda játékvezetőt, aki a következőket mondta portálunknak:

„A jelenetet a helyszínen a zsűrinek kellett volna érzékelnie. Ez tipikus példája annak, mintha a játékvezetők nem fújtak volna be egy büntetőt. Nem nevezhetjük műhibának. Azt is hozzá kell tennem, hogy egyáltalán nem biztos, hogy a tv-közvetítésben látható óra megegyezik a csarnokban található órával, ami ugyebár a mérvadó.”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás