promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kézi-eb: nagy győzelmet aratott a magyar válogatott az oroszok ellen – videó
Borítókép:  örömtáncot lejtenek a győzelmet ünneplő magyar válogatott tagjai. Forrás: AFP/Andreas Hillergren.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A magyar férfi kézilabda-válogatott 26-25-re legyőzte Oroszország együttesét az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában,  Malmőben.

A várakozásoknak megfelelően egyik csapat sem törekedett nagy iramra, gyors játékra, ami a magyaroknak egyértelműen kedvezett. Mikler Roland kiválóan védett, társai jól védekeztek, a támadások viszont 6-4-es vezetést követően megakadtak, és megmutatkozott az összeszokottság hiánya. Hat percig nem született magyar gól, egyre több volt az eladott labda, az oroszok ezt kihasználva Dmitrij Szantalov vezérletével fordítottak.

A hajrában ismét lendületbe kerültek a magyarok, sikerült visszavenniük a vezetést, így a szünetben 14-13 volt az állás.

A második felvonás elején a magyarok már négy találattal vezettek, ekkor az orosz válogatott védekezést váltott, majd a szövetségi kapitány időt kért. A folytatásban ismét megtorpant a magyar együttes, amely hét percig nem talált be, ellenfele pedig egy gólra felzárkózott.

A ferencvárosi Nagy Bence tör az orosz kapura. Forrás: AFP.

Az utolsó negyedóra elején ismét remekeltek a magyarok, egy-két szituációban a szerencse is segítette őket. Az 53. percben még néggyel vezettek, hamarosan azonban időt kellett kérnie Gulyás István szövetségi kapitánynak, mert a rontott lövéseket kihasználva az oroszok megint feljöttek, majd egyenlítettek is.

Bánhidi Bence 26-25-ös vezetésnél, hetven másodperccel a vége előtt ziccert hibázott, az oroszok a döntetlenért támadhattak, ám Timur Gyibirov lövésénél Mikler Roland alkarjáról a kapufára pattant a labda, így a magyar csapat nyolc vesztes Európa-bajnoki mérkőzés után tudott ismét nyerni.

Az oroszok legeredményesebb játékosa Dmitrij Szantalov volt öt góllal, a MOL-Pick Szeged irányítója, Dmitrij Zsitnyikov kétszer talált be. A meccs legjobbjának megválasztott Mikler Roland 32 lövésből nyolcat védett ki.

A magyarok hétfőn 20.30-tól az olimpiai és világbajnok Dániával találkoznak, szerdán pedig Izland ellen zárják a csoportkört. A középdöntőbe az első két helyezett jut – olvasható a távirati iroda összefoglalójában.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás