Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Kézi-eb: mérkőzést befolyásoló hiba a magyar-orosz végjátékában? – videó

Kézi-eb: mérkőzést befolyásoló hiba a magyar-orosz végjátékában? – videó

Sport & Szabadidő

Kézi-eb: mérkőzést befolyásoló hiba a magyar-orosz végjátékában? – videó

Sport & Szabadidő

TK - 2020.01.11. 20:02

Bízzunk benne, hogy semmilyen következménye nem lesz a figyelmetlenségnek!

Arról korábban már beszámoltunk, hogy létfontosságú mérkőzést nyert meg a magyar férfi kézilabda-válogatott Oroszország ellen. Ez történelmi mérkőzés volt, ugyanis korábban még sohasem sikerült megverni az oroszokat, korábban a szovjeteket, világversenyen.

A mérkőzést követően egy kézilabdával foglalkozó Fb-oldal egy videót tett közzé. A jelenetet meglőzően Mikler Rolnad kivédte az orosz balszélső ziccerét, így a magyar játékosoknak csak le kellett pörgetniük az órát.

A Facebook-oldalon közzétett videó ekkor indul el: ezen az látszik, hogy a mérkőzés utolsó két másodpercében hét magyar mezőnyjátékos volt egyszerre a pályán, ami természetesen szabálytalan, ha a kapus is a játéktéren van.

Jelenlegi tudásunk szerint ez nem óvási alap. Felhívtunk egy korábbi kézilabda játékvezetőt, aki a következőket mondta portálunknak:

„A jelenetet a helyszínen a zsűrinek kellett volna érzékelnie. Ez tipikus példája annak, mintha a játékvezetők nem fújtak volna be egy büntetőt. Nem nevezhetjük műhibának. Azt is hozzá kell tennem, hogy egyáltalán nem biztos, hogy a tv-közvetítésben látható óra megegyezik a csarnokban található órával, ami ugyebár a mérvadó.”

Borítókép: a MOL-Pick Szeged orosz válogatott kézilabdázója, Dmitrij Zsitnyikov próbálja áttörni a Sipos Adrián-Fekete Bálint alkotta magyar falat. Forrás: AFP/Andreas Hillergren.