Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Hihetetlen, de Nick Kyrgiosnak van emberi oldala is

Hihetetlen, de Nick Kyrgiosnak van emberi oldala is

Sport & Szabadidő

Hihetetlen, de Nick Kyrgiosnak van emberi oldala is

Sport & Szabadidő

Toronicza Péter 09:42

Az ausztrál teniszező minden ásza után az erdőtüzek károsultjait támogatja.

Óriási gondokat okoz Ausztráliában a bozóttűz, ami október óta pusztít az óriási szárazság miatt. Ez idő alatt 5,5 millió hektárnyi földterület égett le, 18 ember meghalt és több, mint ezer házat emésztett fel a tűz. A katasztrófa az állatvilágot is pusztítja: becslések szerint 480 millióra tehető az odaveszett állatok száma.

Aki otthon van a teniszben, és megkérdezik tőle, hogy ki a legnagyobb tapló a jelenlegi mezőnyben, akkor kapásból mindenki Nick Kyrgios nevét mondaná be. Az ellentmondásos sztár most mégis elővette az emberi, jótékonykodó oldalát.

Kyrgios a Twitterén jelentette be, hogy januári hazai versenyein minden ásza után 200 dollárral támogatja az Ausztráliában pusztító erdőtüzek károsultjait. Ez tőle nagy szó, mivel Kyrgios eléggé nagy specialista ebben: tavaly meccsenként átlagosan 16,6 ászt ütött az ATP-versenyeken.

Az akcióhoz csatlakozott Alex de Minaur, és a másik honfitársa, John Millman is. Ausztrália most a tenisz miatt is a középpontba kerül, mivel nemsokára kezdetét veszi az Australian Open, az év első Grand Slam tornája, ahol remélhetőleg rengeteg ausztrál ászt fogunk látni.

Borítókép: SAEED KHAN / AFP