promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nick Kyrgios még mindig bunkó
Borítókép:  Daniel LEAL-OLIVAS / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ő most a teniszvilág legellentmondásosabb figurája.

Aki otthon van a teniszben, és megkérdezik tőle, hogy ki a legnagyobb tapló a jelenlegi mezőnyben, akkor kapásból mindenki Kyrgios nevét mondaná. Az ausztrál gyakorlatilag letolja a közönséget, nem tiszteli az ellenfeleit, és ha kell, akkor még saját magát is szidja. Érdekes, izgalmas, de többségében csak bunkó játékos.

Kyrgios és Nadal csütörtökön találkoztak a wimbledoni tenisztorna második fordulójában. Az ausztrál fenegyerek egy szettet tudott elcsenni a spanyoltól, de a végén Nadal jutott tovább 3-1-el. A mérkőzés feszült és izgalmas volt, két tie-breaket is hozott. Összesítésben így lett vége: 6:3, 3:6, 7:6 (7-5), 7:6 (7-3).

Kyrgios lazasága zseniális. Gyakorlatiasan készült fel a Nadal elleni meccsre, mivel a pályához közeli Dog and Fox pubban ivott este 11-ig, és még egy kis csajozásra is volt ideje.

A mérkőzés rengeteg beszédtémát hozott a tenisz-rajongók körében. Az egyik Kyrgios híres alulról indított adogatása volt. Nadal anno bírálta ezt, mivel szerinte szembe megy a tenisz szellemiségével. Az ausztrál lehet, hogy ezért is húzta elő a trükkös lövését ellene. Akárhogy is nézzük, teljesen szabályos, és szerintem vicces is. Egyszer elmegy, és elő lehet ezt húzni, nekem nem volt vele bajom. (Amúgy kétszer szívatta meg a spanyolt vele, de már Nadal is csak mosolygott rajta.)

Az viszont már nem megy el, amikor valaki szándékosan testre üti a labdát. Ha elő is fordul, utána elnézést szoktak kérni. Persze ez is szabályos, de Kyrgios direkt akarta egy tenyeressel mellbe lőni a spanyolt. Ez nem sikerült, mivel Nadal kivédte a labdát, utána azonban Kyrgios még a kezét sem emelte fel, hogy:

 „Bocs haver, egy pöcs vagyok.”

Ha ez még nem lenne elég, Kyrgios olyan nyilatkozatot tett a végén, ami már a lehengerlően bunkó kategória:

„Teljesen szándékos volt, el akartam találni. Tudja a fene hány Grand Slam-győzelme van, meg egy csomó pénz a bankszámláján. Egy testre tartó ütést már csak kibír.”

Nadal nem fújta fel a dolgot, azt viszont hozzátette, hogy ha rá nem is veszélyes ez a lövés, másra az lehet. Szerinte, amikor így ütnek meg egy labdát, az bizonytalan, hogy kit hogyan talál el. Bár érezhető ebben a kijelentésben, hogy a spanyol inkább csak hárítani akarta a témát, és nem kívánt belebonyolódni.  

Kyrgios egyszerre zseniális, és egyszerre utálni való, de ilyen játékos is kell ebbe a sportba. Folyamatosan kihúzza valamivel a gyufát, azonban a súlyos öntörvényűsége talán olykor még jót is tesz a tenisznek. Kyrgios beszédtéma, még ha olykor negatív is. (Többségében negatív.) 

Az ausztrál májusban is kiborult a római salakpályás tornán. Egyszerűen zavarták a mellette járkálók, káromkodni kezdett, amit nem igazán akart abbahagyni. Az egész már egy South Park-epizódra kezdett el hasonlítani, így a székbíró úgy döntött lelépteti. Kyrgios ezen még jobban kiakadt, földhöz vágta az ütőjét, majd az egyik neki bekészített széket is bedobta a pályára.

Londonban is balhézott a mérkőzésvezetőkkel és a vonalbírókkal. Az ATP-nél nemrég telt be a pohár, és sportszerűtlen viselkedés miatt 17 ezer 500 dollárra, vagyis nagyjából 5 millió forintra büntették meg.

Nos, mint látjuk, ez a jövőben sem fogja elvenni a kedvét.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás