promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Manchester United különleges mérföldkőhöz érkezett
Borítókép:  OLI SCARFF / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egészen különleges mérföldkőhöz érkezett a Manchester United. Az angol csapatnak az Everton elleni találkozója volt zsinórban a négyezredik olyan mérkőzése, amely során kezdőcsapatában legalább egy, a klub akadémiáján „végzett” játékos helyet kapott. 

Az elmúlt években a Manchester United szurkolóinak kevés sikerben volt részük. A klub nem találja a megfelelő vezetőedzőt Sir Alex Ferguson távozása óta. Pedig akadtak bőven próbálkozók. A skót szakember 2013-as távozása óta többek között David Moyes, José Mourinho és Luis van Gaal is ült a csapat kispadján. Több-kevesebb sikerrel. Ugyanaz mondható el a jelenlegi szakemberről, Ole Gunnar Solskjaerról is. Ténykedés több-kevesebb (inkább kevesebb) sikert hoz magával. 

Azonban van, ami nem változott. Méghozzá az, hogy Manchesterben bátran használják az akadémián nevelekedett játékosokat. A hétvégi Premier League-fordulóban pedig egészen különleges mérföldkőhöz érkezett a Manchester United.

Az angol csapatnak az Everton elleni találkozója volt zsinórban a négyezredik olyan mérkőzése, amely során a kezdőcsapatában legalább egy, a klub akadémiáján „végzett” játékos helyet kapott. Most Marcus Rashford, Jesse Lingard és Scott McTominay lett a kezdőtizenegy tagja.

Ez a sorozat 1937 óta tart. S, olyan saját nevelésű játékosok játszottak az évek alatt a Unitedben, mint Bobby Charlton, David Beckham vagy épp Paul Scholes.

„A fiatal játékosoknak megadni az esélyt egy olyan tradíció, amire büszkék vagyunk. Ez része az identitásunknak”

– fogalmazott a mérföldkővel kapcsolatban Ole Gunnar Solskjaer.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás