promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egészen elképesztő, amit Benzema művel – mutatunk néhány számot
Borítókép:  JAVIER SORIANO / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Sokak szerint Karim Benzema egyike a világ legalulértékeltebb játékosainak. A francia támadó az utóbbi hónapokban mutatott teljesítménye elképesztően magas szintet üt meg.

A Real Madrid francia támadóját, Karim Benzemát sokan a világ legalulértékeltebb játékosának tartják. A PSG vezetőedzője, Thomas Tuchel nemrég arról beszélt, hogy szerinte

„Benzema világklasszis játékos. Nagyon nehéz ellene védekezni, mert nemcsak a kilences pozícióban játszik, hanem a széltében is bejátssza a pályát. Mindenhol feltűnik. Olyan érzés, mintha 25 éve a Realban lenne.”

 

A támadó a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is klasszis teljesítményt nyújt. A 31 éves játékos a La Ligában több gólban működött közre, mint Lionel Messi. Míg előbbi labdarúgónak nyolc gólja és öt gólpassza van, addig utóbbinak tíz találata és négy asszisztja. (Azaz Benzema–Messi 14-13.)

De, ha már szóba került fenn a PSG. A BL ötödik körének keddi játéknapjána Real épp a PSG-t fogadta, és a találkozón Benzema két gólt is szerzett. Ráadásul: 

  • Benzema egymaga többször lőtt kapura, mint Neymar, Di Maria és Icardi együttvéve.
  • tízszer többször passzolt, mint Icardi, tette mindezt 92 százalékos pontossággal.

Azonban van a francia játékossal kapcsolatban egy sokat mondó adat.

Benzema 17 évesen debütált a Bajnokok Ligájában, s azóta eltelt 14 szezonban összesen 8236 percet töltött a pályán. Ezidő alatt pedig 91 percenként szerzett gólt. Azaz gyakorlatilag minden egyes BL-mérkőzésén a kapuba talált.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás