promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
„Ezzel a mentalitással legenda lesz Barcelonában”
Borítókép:  JOSE BRETON / NURPHOTO
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az, ahogy Frenkie de Jong készül egy-egy Barcelona mérkőzésre mutatja, nemcsak a pályán, de azon kívül is kiemelkedő játékosról van szó.

Frenkie de Jong játéka már az Ajax labdarúgójaként is feltűnően intelligens volt. Nem véletlen, hogy sorban álltak érte az európai nagycsapatok. Köztük az a Barcelona, amely végül ez év nyarán szerződtette is.

 

A holland középpályás nemcsak a pályán mutatja meg világklasszis tulajdonságait, hanem azon kívül is. Amint arról a spanyol SPORT napilap beszámolt de Jong remek kapcsolatot ápol a klub elemzőivel, akiktől mindig kér felvételeket az ellenfelekről annak érdekében, hogy megfelelően fel tudjon készülni.

Mint az újság egyik csapatnál dolgozó forrása elárulta, a játékos sosem elégedett azzal, amit csinál.

„Született perfekcionista és sokat követel magától. Különleges kultúrával, hozzáállással viszonyul a munkájához és a futball megértéséhez. A passzainak sebessége lenyűgöző, mert hatékonysága közel száz százalékos. Van egy veleszületett képessége arra, hogy hitetetlen pontossággal irányítsa a labdát. Amikor megkapja, már tudja, hogy hova fog passzolni”

– jellemezte az egyik barcelonai bennfentes de Jongot.

 

Ez az a fajta mentalitás, amely el fogja de Jongot vezetni a legenda státuszig Barcelonában néhány éven belül – jegyzi meg a givemesport.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás