promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Történelmi derbi: Albert Flóriánékat hagyhatja le a Rebrov vezette Ferencváros
Borítókép:  A ferencvárosi Varga Roland (elöl) és Teodorosz Beriosz, a Kisvárda játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 7. fordulójában játszott Ferencvárosi TC – Kisvárda Master Good mérkőzésen a fővárosi Groupama Arénában. Forrás: MTI/Czagány Balázs
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A címvédő Ferencváros az ősi rivális Újpestet fogadja a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójának rangadóján.

A két budapesti klub 114 éves rivalizálásának ez lesz a 227. bajnoki összecsapása, az eddigi találkozókon 103 ferencvárosi siker mellett 62 döntetlen és 61 újpesti győzelem született. A zöld-fehérek 2015 óta, 11 meccse veretlenek a derbiken, hatszor nyertek öt döntetlen mellett. Ilyen kiváló sorozatot pedig 88 éve nem produkáltak az ősi rivális ellen.

Amennyiben Szerhij Rebrov együttese nem kap ki a Groupama Arénában, 41 mérkőzésesre növeli hazai, bajnoki veretlenségi sorozatát, amely 2017. április 15. óta tart. Akkor a Vasas nyert 2-1-re a 2014-ben átadott létesítményben, írja a távirati iroda.

Hasonló szériát legutóbb az Albert Flórián és Rákosi Gyula nevével fémjelzett Ferencváros 1966. szeptember 25-től 1969. május 4-ig produkált. A szintén 40 mérkőzésen át tartó menetelésnek éppen az Újpesti Dózsa vetett véget.

A presztízse ugyan jóval kisebb a Mezőkövesd és a MOL Fehérvár FC összecsapásának, ugyanakkor joggal nevezhető rangadónak ez a találkozó is, mivel a tabella második helyezettje fogadja a listavezetőt. A meccs esélyese ezzel együtt is a fehérvári gárda, már csak azért is, mert a matyóföldiek a legutóbbi két hazai bajnokijukat elveszítették a Paks és a Budapest Honvéd ellenében.

A Kisvárda edzőváltás után az újonc és sereghajtó Kaposvárhoz látogat. A vendégeknél most debütál a Miriuta László helyére a héten kinevezett Kocsis János, Dajka László edzőpáros.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás