Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

El Clásico: törölték a Barcelona–Real Madrid derbit

El Clásico: törölték a Barcelona–Real Madrid derbit

Sport & Szabadidő

El Clásico: törölték a Barcelona–Real Madrid derbit

Sport & Szabadidő

TK 14:00

Volt rá esély, hogy a katalán válság miatt elhalasztják az október 26-re kiírt Barcelona–Rea Madrid mérkőzést.

A 2017-es, Katalónia függetlenségért vívott tüntetéssorozattal összefüggésben kilenc szeparatistát ítéltek börtönbüntetésre Spanyolországban hétfőn. A döntés következtében napok óta zavargások vannak Barcelonában, ezért merült fel, hogy el kell halasztani a Barcelona–Real Madrid mérkőzést.

 

A Spanyol Labdarúgó-szövetség pénteki közleményében megerősítette a korábbi sajtóértesüléseket, miszerint elhalasztják az október 26-ra kiírt El Clásicót. Egyúttal azt is jelezte, hogy október 21-ig ad határidőt a két klubnak és a Spanyol Labdarúgó-ligának, hogy megegyezzenek az új dátumról. Ha nincs megegyezés, akkor a szövetség dönti el, hogy mikor pótolják a mérkőzést.

Ez pedig még komoly konfliktusokhoz vezethet. Ugyanis a szövetség és a két klub a december 18-ig dátumot javasolja, míg a liga szerint a mérkőzést nem hétköznap, hanem hétvégén kellene megrendezni. Ehhez viszont az Espanyolnak és a Mallorcának is lesz egy-két szava, ugyanis ezekkel a csapatokkal vívná aktuális mérkőzését a két spanyol gigász.

A liga elnöke, Javier Tebas korábban azt mondta, hogy semmiképpen sem lehet december 18-án lejátszani a mérkőzést, hiszen akkor Király-kupa-mérkőzéseket rendeznek.

Borítókép: AFP.