Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Élmény nézni a Juventus győztes gólját az Inter ellen – videó

Élmény nézni a Juventus győztes gólját az Inter ellen – videó

Sport & Szabadidő

Élmény nézni a Juventus győztes gólját az Inter ellen – videó

Sport & Szabadidő

HZS 13:50

Maurizio Sarri futballfilozófiája egyre inkább látszik a Juventuson, amely a hétvégén 2-1-re legyőzte az Internazionalét a Serie A 7. fordulójának rangadóján.

A Juventus csapatjátéka Maurizio Sarri regnálása alatt jóval látványosabb, mint volt az inkább pragmatikus felfogást képviselő Massimiliano Allegri alatt. Utóbbi szakembert sokszor épp az a vád érte, hogy hiába kapott minőségi játékosokból álló keretet, mégis a konzervatív felfogást választotta. Nem a támadást, hanem a védekezést kezelte prioritásként.

Persze, védekezni többféleképp lehet. Lehet úgy, ahogy azt tette Allegri, vezetés megszerzése után visszahúzva csapatát a saját térfelére, de lehet úgy is gondolkodni, ahogy azt Sarri teszi. A sokak által csak dohányzásáról ismert szakember a letámadás, a látványos, egy-két érintős játék híve. Gondolkodásmódja pedig egyre jobban látható a Juventus játékán.

A torinói együttes a Serie A 7. fordulójának rangadóján az Internationaléhoz látogatott, s nyert 2-1-re a csereként beálló Higuain góljával. Érdemes azonban megnézni, hogyan szerezte meg a győztes gólt az argetin támadó.

A Juventus a félpályánál kezdte a támadásépítést, tizenhatszor passzolt és kilenc különböző játékos ért hozzá a játékszerhez, mielőtt a labda hálót ért volna.

A torinói együttes még veretlen az olasz bajnokságban.

Borítókép: ALBERTO PIZZOLI / AFP