promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tisza-parti csoda: a Szeged megverte a Barcelonát!
Borítókép:  Bombac Dean, a MOL-Pick Szeged és Fabregas Ludovic (j), a Barcelona játékosa a Férfi Bajnokok Ligája 1. fordulójának A csoportjában játszott MOL-Pick Szeged – Barcelona mérkőzésen Szegeden. Forrás: MTI/Ujvári Sándor
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában a MOL-Pick Szeged 31-28-ra legyőzte a Barcelonát.

A szegedi szurkolók

„Köszöntünk itthon, Thiagus”

molinóval köszöntötték a katalánok brazil játékosát, Thiagus Petrust, aki 2015 és 2018 között a Szegedet erősítette. A sajtótribünön egy hely üresen maradt, és a klub egy koszorúval, a drukkerek pedig egy drapériával emlékeztek Simon Józsefre, a Nemzeti Sport júliusban elhunyt kézilabda-szakírójára.

A szegediek – sérülés miatt – három fontos játékosukat nélkülözve készülhettek a Barcelona ellen. Hiányzott az izlandi Stafan Sigurmannsson, a horvát Alen Blazevic és az orosz Dmitrij Zsitnyikov is hiányzott sérülés miatt.

A házigazdák ennek ellenére – a nyári szünetben visszatért – Mikler Roland bravúros védéseinek és a spanyol Jorge Maqueda góljainak köszönhetően remekül kezdtek. Kiváló védekezésükkel a 22. percben már hat góllal vezettek (14-8), amit a szünetig tovább növeltek (18-11).

A második felvonásban tíz percig kitartott a szegediek lendülete (23-17), azt követően viszont elkezdte a felzárkózást a Barcelona. Tizenöt perccel a vége előtt Mikler lement, jött helyette a kapuba a horvát Mirko Alilovic, aki nehezen kapta el a fonalat, de miután bemelegedett, három nagyon fontos ziccerrel segítette csapatát. Bár a katalánok a hajrában egy gólra felzárkóztak, az utolsó percekben a Szeged támadásban és védekezésben is hatékonyabbnak bizonyult és nagy bravúrral győzött. Így a Tisza-partiak három gólt meg tudtak tartani hétgólos félidei előnyükből.

A mezőny legeredményesebb játékosa a Barcelona francia beállója, Ludovic Fabregas volt nyolc góllal, a szegediek közül a spanyol jobbátlövő, Jorge Maqueda hétszer volt eredményes.

Az előző idényben ezüstérmes Telekom Veszprém vasárnap hazai pályán az ukrán Motor Zaporizzsja ellen kezdi meg szereplését a BL-ben, a Szeged pedig jövő vasárnap a Paris Saint-Germain vendége lesz.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás