promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Európa-liga: Barcelonába és Moszkvába is utazhat a Ferencváros
Borítókép:  Sigér Dávid (k) a labdarúgó Európa-liga 4. fordulójában játszott Ferencváros-FK Suduva (litván) visszavágó mérkőzés után a Groupama Arénában 2019. augusztus 29-én. A Ferencváros 4-2-re győzött. Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Kisorsolták a labdarúgó Európa-liga főtáblájának csoportjait, a Ferencváros révén a magyar labdarúgás is érdekelve volt.

[[adv]]

A Ferencváros a bolgár Ludogoreccel, az orosz CSZKA Moszkvával, valamint a spanyol Espanyollal került egy csoportba a labdarúgó Európa-ligában.

Az FTC legutóbb a Bajnokok Ligája selejtezőjében, júliusban csapott össze a Ludogoreccel, amelyet kettős győzelemmel búcsúztatott. A zöld-fehér együttes a litván Suduva felett aratott csütörtök esti 4-2-es sikerrel jutott be az El csoportkörébe, és tizenöt év után szerepelhet újra európai kupasorozat főtábláján.

A három magyar futballistát, Holender Filipet, Kecskés Ákost és Vécsei Bálintot foglalkoztató FC Lugano együttesére „hideg” túrák várnak az Európa-ligában: a svájci együttes Kádár Tamás csapatával, az ukrán Dinamo Kijevvel, illetve a dán FC Köbenhavn és a svéd Malmö FF gárdájával került a B csoportba.

Holman Dávid és Guzmics Richárd együttese, a szlovák Slovan Bratislava, a török Besiktas, a portugál Braga és az angol Wolverhampton Wanderers csapatával találkozik a csoportkörben.

A 48 együttest felvonultató csoportkörben az első fordulóra szeptember 19-én kerül sor, a hatodik, utolsó kört december 12-én rendezik.

A csoportok első két helyezettje a legjobb 32 között folytatja a szereplést. A döntőt május 27-én rendezik, Gdanksban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás