promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Idegőrlő meccs után, az Európa-liga főtáblájára jutott a Ferencváros! – videó
Borítókép:  a ferencvárosi játékosok örülnek a második gólnak a labdarúgó Európa-liga 4. fordulójában játszott Ferencváros–FK Suduva (litván) visszavágó mérkőzésen a Groupama Arénában 2019. augusztus 29-én. A Ferencváros 4-2-re győzött. Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Ferencvárosi Torna Club legyőzte a litván Suduvát, így ősszel is nemzetközi meccseket fog játszani a budapesti zöld-fehér csapat.

[[adv]]

Nagyon rosszul kezdte a mérkőzést a Ferencváros, ugyanis a 11. percben egy óriási védelmi hibát kihasználva Verbickas révén előnyhöz jutott a litván csapat – így eldőlt, hogy nem lesz hosszabbítás.

Azonban az első félidő utolsó harmadában egy tizenegyest értékesített Varga Roland, majd a hosszabbításban Boli csodaszép góljával már megfordította a meccset a Fradi.

A második félidő elején agresszívebben kezdett a litván csapat, ennek ellenére meglepetésre kiegyenlítettek a vendégek, ám felocsúdni sem volt idő, amikor Tokmac megint előnyhöz jutott, és ismét továbbjutásra állt a Ferencváros. A végeredményt a 96. percben Szignyevics állította be 11-esből, így 4-2-es összesítéssel továbbjutott a budapesti zöld-fehér csapat.

A Ferencváros 15 év után szerepelhet ismét a második számú európai kupasorozat csoportkörében, melynek sorsolását pénteken 13 órától rendezik. Tavaly is volt magyar csapat az El főtábláján, akkor a Vidi FC szintén a BL-selejtezőből indulva járt sikerrel.

„Gratulálok a csapatnak és a szurkolóknak is, akiknek ugyanolyan fontos volt ez a győzelem, amellyel tizenöt év után újra ott lehet az együttes egy európai kupa csoportkörében. A csapat megmutatta, hogy képes küzdeni és kétszer is fordítani tudott. Négy gólt lőttünk egy olyan riválisnak, amely nagyon ritkán kap ennyit. A Suduva megérdemelten volt a nemzetközi porondon, nagyon kemény párharc volt. Rendkívül sokat fejlődtünk csapatként az elmúlt időszakban”

– mondta a találkozót követően Szerhij Rebrov, az Ferencvárosi TC vezetőedzője.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás