Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Kapás Bogi udvariasan küldte el a fenébe az újpesti foci klubot

Kapás Bogi udvariasan küldte el a fenébe az újpesti foci klubot

Sport & Szabadidő

Kapás Bogi udvariasan küldte el a fenébe az újpesti foci klubot

Sport & Szabadidő

Gaba - 2019.08.01. 14:22

Kapás Boglárka friss világbajnokként tért haza a koreai vizes vb-ről. Az Újpest FC számára remek marketingfogás lett volna, ha az úszó elfogadja meghívásukat a szezonnyitó futball meccsre, ám a sportoló diplomatikusan visszautasította a felkérést. Addig nem megy, amíg a futball klub nem állítja vissza a régi címert.

Én magam az Újpestfigyelő blogon vettem észre először a hírt, de szép lassan az összes, újpesti sporttal, focival foglalkozó oldal lehozta: Kapás Bogi gyakorlatilag elküldte a sunyiba az újpesti labdarúgó klub vezetőit.

Az UTE, ahol Kapás is úszik, anyaegyesületként gyűjti egybe az összes szakosztályt, a labdarúgó csapat (Újpest FC) külön gazdasági társaságként működik. Az Újpest FC 2017-ben megváltoztatta a hagyományos újpesti címert, amire óriási felháborodással válaszoltak a szurkolók, akik azóta is tüntetnek ellene. Egy cégbírósági ítélet elő is írja a régi logó visszahozását, de az FC nem enged.

A kvangdzsui vizes világbajnokságon 200 pillangón győztes Kapás Boglárkát az újpesti futball csapat vezetői meghívták a Puskás Akadémia elleni szezonnyitó mérkőzésre. Az UTE úszója korábban többször is eleget tett már ilyen meghívásnak, most azonban nem fog elmenni. Ugyanis erősen kifogásolja, hogy a klub nem akarja visszaállítani a régi címert.

Az UTE Facebook-oldalán közölte az úszó rövid levelét, melyben udvariasan visszautasítja a meghívást, egészen addig nem fog focimeccsre menni, amíg vissza nem állítják a régi címert.

Bár az újpesti drukkerek évek óta harcolnak a címer visszaállításáért, alighanem Kapás mostani akciója minden eddiginél nagyobb reklámot jelenthet törekvéseiknek, az úszó ugyanis rendkívül népszerű a hazai sportszeretők körében.

Az UTE a közelmúltban tárgyalásra hívta címerügyben az FC-t, és a címerhasználatról is lemondana öt évre, ám a futball klub több egyéb feltételt kötött ki a megegyezéshez. Nem tűnik úgy, hogy záros határidőn belül lesz megállapodás.

Borítókép: Daily News Hungary

Legolvasottabb hírek