promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ronaldinho ötvenhét ingatlanját foglalták le
Borítókép:  AFP/Douglas Magno
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A világbajnok brazil futballistára, Ronaldinhóra lecsaptak a hatóságok. Lefoglalták ingatlanjait, útleveleit, és gigantikus bírságot róttak ki rá. Ugyanis engedély nélkül épített meg egy mólót az egyik házához.

[[adv]]

Ronaldinho komoly bajba került, s ha nem fizet, akár súlyosabb büntetés is várhat rá. Történt, hogy Porto Alegre-i házánál, mely egy tó partján fekszik, épített egy mólót. Ám nem a szabályok szerint, ugyanis nem kérte ki a megfelelő környezetvédelmi engedélyeket. Emiatt súlyos környezetvédelmi és tulajdoni illetéket vetettek ki rá, melyek a BBC tudósítása szerint átszámolva elérik a 13,2 milliárd forintot.

A BBC a Folha de Sao Paolo nevű lapra hivatkozva közölte a hírt, ám egy brazil bíró a Reuters-nek azt mondta, a jogi titoktartás értelmében senki nem árulhat el részleteket az ügyről.

Ronaldinhónak nem csak az elmaradt adókat kell majd befizetnie, a hatóságok ugyanis 57 brazil ingatlanját is lefoglalták, ezeket is vissza kell szereznie. Emellett spanyol és brazil útlevelét is, melyeket bevontak.

A világbajnok, Bajnokok Ligája-győztes brazilnak azért van miből lerónia tartozását: magánvagyonát 80-100 millió font közötti összegre becslik. Ha egész nap otthon ülne valamelyik lefoglalt házában, akkor is krőzusként élhet: egyetlen meghirdetett Insta-posztjáért 150 ezer font üti a markát.

Érdekesség, hogy visszaélés miatt nem először foglalták le Ronaldinho ingatlanait, ahogy az is furcsa, hogy nem ő az egyetlen ilyen büntetést kapó vb-győztes brazil. A 2002-es világbajnokságon csapatkapitány Cafú is ugyanebben a cipőben jár.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás