promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Messit két évre is eltilthatják
Borítókép:  AFP/Nelson Almeida
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Conmebol, vagyis a dél-amerikai futball szövetség szabályzata kimondja, akár két évig tartó eltiltással is sújtható, ha valaki a testületet becsmérli. Lionel Messi ezt tette a Copa Américán, nem is egyszer, így most izgulhat, milyen büntetést mér rá a szervezet.

Lionel Messire valamilyen eltiltás biztosan vár azt követően, hogy a Chile elleni Copa América bronzmeccsen történt kiállítása miatt a játékvezetőket érintő korrupciót emlegetett. Az argentinok legnagyobb sztárja az érmét sem vette át, a vegyes zónában pedig ezt azzal indokolta, nem kötelező részt venni a dél-amerikai szövetség által szervezett korrupcióban.

A Copát a braziloknak kell nyerniük, a játékvezetők és a videóbíró nem töltik be a feladatukat. Peru ugyan ott lehet a döntőben, de nem győzhet

- ecsetelte elkeseredetten Messi. A döntőt egyébként az utolsó 20 percet emberhátrányban játszva, 3-1-re nyerte Brazília a tömött riói Maracanában. 

Nemrégiben egy alsóbb osztályú, feljutásról döntő meccs után nyilatkozott hasonlóan egy klub elnöke, szóval nem az argentin az első, aki szervezett korrupciót emleget. Szavainak ettől függetlenül komoly következménye lehet.

Arról mi is írtunk, hogy a Copát szervező dél-amerikai szövetség, a Conmebol, a futballista kijelentésére reagáló közleményében azt írta, elfogadhatatlan, hogy miközben ugyanolyan feltételekkel versenyeznek a csapatok a Copán, valaki megalapozatlan vádakkal illeti a szervezést, és tiszteletlen a csapatok, a szervezők, s a szövetség alkalmazottai felé. Az AS angol nyelvű kiadása most azt írja, a Conmebol szabályzata tiltja, hogy bárki megsértse a szövetséget és annak alkalmazottait.

Az előírásai szerint aki ilyet tesz, az akár két évig tartó eltiltással sújtható.

Amennyiben a Conmebol, melyen Messi a nyelvét köszörülte, példát akar statuálni Messin, és két éves büntetést szabna ki rá, akkor ki kéne hagynia a jövő évi Copát, melyet Kolumbia és Argentina közösen rendez, illetve a 2022-es vb-selejtezőket is.

Őszintén kíváncsiak vagyunk rá, hogy a szövetség meg meri-e húzni, hogy a térség és a világ talán legjobb futballistáját ilyen hosszú időre kivonja a forgalomból. Ennek ugyanis nem csak szakmai, gazdasági, kereskedelmi következményei is lennének, hiszen többen mennek ki a stadionba, többen ülnek le a tévé elé, ha Messi is pályán van. A labdarúgó már a brazilok elleni vesztes elődöntő után is egy rakás sz*rnak nevezte a bíráskodást, szóval a Conmebol önmagát köpi szembe, ha nem alkalmaz hoz szemben súlyos ítéletet, és hagyja, hogy valaki így beszéljen a dél-amerikai focit irányító legfőbb testületről.

A FIFA egyszer már eltiltotta négy meccsre Lionel Messit, miután a játékos ugyancsak egy Chile elleni vb-selejtezőn, még 2017-ben hevesen kiabált a játékvezetőkkel. Más kérdés, hogy a szevezet utóbb egy meccses büntetésre mérsékelte a döntést.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás