promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Messit verekedésért kiállították, megint korrupciót emlegetett
Borítókép:  AFP/Evaristo Sa
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Lionel Messit a Copa America bronzmérkőzésén kiállították, Argentína így is legyőzte Chilét. A Barca zsenije keresetlen szavakkal illette a játékvezetést, a dél-amerikai szövetség közleményben reagált.

2005. augusztus 17–én mindössze két perce volt a pályán Lionel Messi a Puskás Ferenc Stadionban. Élete első felnőtt válogatott mérkőzésén dobta be a mély vízbe José Pékerman, Argentína szövetségi kapitánya. Ám Vanczák Vilmos kellően feldühítette a csikót, aki egy könyökléssel válaszolt, s 120 másodpercnyi fickándozás után indulhatott is az öltözőbe zuhanyozni a gálameccsen. Az volt Messi életének talán legemlékezetesebb kiállítása – egészen mostanáig. A Barca csillagát a Copa America bronzmérkézésén, szombat éjszaka újra leküldték a pályáról.

Kun Agüero és Dybala góljaival már 2-0-ra vezetett a harmadik helyre törő Argentína a 37. percben, amikor Messi üldözőbe vette a labdát kikísérő Gary Medel, aki leginkább egy kolumbiai kokainbáró mélynövésű verőemberére hajaz. Messit ez nem érdekelte, odapörkölt még egy aprót az alapvonalnál ellenfelének, akiben egyrészt dél-amerikai (chilei) vér forr, másfelől csapata épp 2-0-ra égett, így ennyi épp elég volt a szikrához. Medel egy iskolai fiúverekedéshez méltó módon mellelte telibe háromszor Messit, aki semmit sem válaszolt, egyszerűen nem futott el, megállt egy helyben. A végén már feltette a kezét, jelezve, ő bizony, csak hagyja, hogy melleljék.

Ebben a pillanatban Mario Alberto Díaz de Vivar egy magyar közrendőr határozottságával termett a helyszínen, és olyan sebességgel mutatta fel a piros lapot, mintha az élete múlna rajta. Először nem lehetett értelmezni, kinek, végül kiderült, Medel és Messi kéz a kézben folytathatja a mellcsatát az öltözőfolyosón, mindkettejüknek véget ért a meccs.

Az ítélet nem teljesen érthető, hisz az argentin tényleg nem követett el olyat, amivel kiérdemelte a piros lapot. Ennek hangot is adott a lefújás után, sőt át sem vette a bronzérmet, melyet 2-1-es győzelmével szerzett meg csapata.

Nagyon mérges vagyok, mert nem érdemeltem ki a pirosat. Az ilyen összecsapásokból sok van, Medel általában elmegy a határig. A játékvezető túlreagálta a dolgot. Ahogy már korábban említettem, sajnos komoly mértékű korrupció van jelen a Copán, ami a játékvezetőket illeti...A brazilok elleni és a mostani meccsünk volt a legjobb, nem engedtek minket döntőbe jutni. Hogy a korábbi panaszkodásom miatt kaptam volna a pirosat? Sajnos lehetséges

- szomorkodott Messi az ESPN-nek, utalva a Brazília ellen 2-0-ra elveszített elődöntő követő szavaira.

A Conmebol, vagyis a dél-amerikai szövetség közleménnyel reagált, melyben azt írták, nem igazak Messi vádjai.

Korábban mi is írtunk egy argentin alsóbb osztályú meccsről, ahol botrány tört ki, s az egyik klub elnöke irányított meccsekről, megvett játékvezetőkről beszélt.

[[cikk1]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás