promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elton John, a focista? Ilyen fotót még biztosan nem láttál!
Borítókép:  AFP/Ian Kington
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Elton John Watford-rajongó, a 70-es és a 90-es években főtulajdonosa volt kedvenc csapatának. Ha ismerjük a zenész-zeneszerző egészen szélsőséges öltözködési szokásait, akkor le fog esni az állunk, ha meglátjuk focistának öltözve.

A Futballisztika blog rendszeresen jelentkezik a foci legmélyebb bugyraiból előásott videókkal, fotókkal, ezúttal is durrantott egy nagyot. A képen egy bizarr szemüvegben térdelő, sárga mezes, enyhén kopaszodó figura látható, futballcsukában, egy focipályán. A szemüveg nagyon ismerős, de vajon honnan? Nem, ez nem lehet igaz: ez Elton John!

A 72 éves világhírű muzsikus London Pinner nevű piciny negyedében született, mely félúton van Wembley és Watford között. Sráckorában a zongorázás mellett egy másik kedvelt elfoglaltsága is volt: rajongani a Watfordért, s meccsre járni. Idővel egyre kevesebb módja volt erre, a zenei karrier más irányba terelte az életét. A Watford azoban továbbra is fontos helyet foglalt el a szívében.

Amikorra elég pénzt keresett, John fogta magát, és megvette kedvenc csapatát. 1976-tól ő volt a sárgák elnöke. A fotó ebben az időszakban készült.

Óriási összeget fektetett a csapatba, s ennek köszönhetően az Elton John-éra a Watford történetének egyik valódi sikerkorszaka. A negyedik ligából egészen az első osztályig jutott a csapat, és pozitív mérleggel a 11. helyen végzett 1983-ban. Sőt, a következő évben FA Kupa-döntő játszott a Wembleyben. 100 ezer néző előtt végül az Everton győzött 2-0-ra, Elton John saját bevallása szerint sírt a lelátón.

Ilyen, amikor örül ugyanott: 

1987-ben eladta a klubot, majd tíz évre rá visszavásárolta, s többségi tulajdonrészétől 2002-ben vált meg végleg. Álmai stadionjában, a Watford hazai pályájaként szolgáló Vicarage Roadon koncertet is adott a 2000-es években, 2014 decemberében pedig szektort neveztek el róla az arénában.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás