promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bajnokok Ligája: fellélegezhet a Ferencváros
Borítókép:  fradi.hu
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A nőknél az FTC-Rail Cargo Hungaria, a férfiaknál a MOL-Pick Szeged kapott szabadkártyát a kézilabda Bajnokok Ligája következő idényére.

A két magyar bajnoki címvédő (a Telekom Veszprém, illetve a BL-győztes Győri Audi ETO KC) automatikusan a csoportkörbe került. A szegediek és a budapestiek (az FTC a legutóbbi négy idényben rendre a negyeddöntőig jutott a BL-ben) pedig indulási joghoz, vagyis szabadkártyához folyamodtak. A nőknél bonyolította a helyzetet, hogy a magyar csapatok közül az EHF Kupa-győztes Siófok KC, valamint az Érd HC is kért szabadkártyát. Végül az előzetesen elvártakat nem rúgta fel az európai szövetség (EHF), és a Ferencváros női kézilabda-csapata indulhat a Bajnokok Ligájában.

A két magyar mellett a dán Odense, a német Thüringer HC és a norvég Storhamar sem indulhat a Bajnokok Ligájában.

A férfiaknál hiába pályázott az izlandi Selfoss, a francia HBC Nantes és a Chambery Savoie Montblanc, a német SC Magdeburg, a luxemburgi Handball Esch, az északmacedón Metalurg Szkopje és a norvég OIF Arendal Elite.

Az európai szövetség (EHF) honlapjának beszámolója szerint a férfiaknál a következő szezonban is 16 együttes verseng a felső ágon, a A és a B csoportban. A C és a D csoport ezúttal is a gyengébb csapatok 12-es mezőnyét tartalmazza. Ez lesz az utolsó évad ebben a rendszerben, ugyanis jövő nyártól változik a lebonyolítás.

A szisztéma idén még a nőknél sem változik, négy kvartettben kezdődnek a küzdelmek, majd a kétcsoportos középdöntő után a negyeddöntő és a négyes döntő következik.

A csoportkör sorsolására jövő csütörtökön kerül sor, az első fordulót a férfiaknál szeptember közepén, a nőknél október elején rendezik.

A férfi BL mezőnye:
AB-ág: Telekom Veszprém, MOL-Pick Szeged, Meskov Breszt (fehérorosz), PPD Zagreb (horvát), Aalborg Handbold (dán), Flensburg-Handewitt (német), Barcelona (spanyol), Paris Saint-Germain (francia), Vardar Szkopje (északmacedón), Elverum (norvég), PGE Vive Kielce (lengyel), FC Porto Sofarma (portugál), Celje Pivovarna Lasko (szlovén), Motor Zaporizzsja (ukrán), THW Kiel (német), Montpellier HB (francia)

CD-ág: Riihimäen Cocks (finn), Dinamo Bucuresti (román), Csehovszkije Medvegyi (orosz), IK Sävehof (svéd), Kadetten Schaffhausen (svájci), Tatran Presov (szlovák), GOG Gudme (dán), Bidasoa Irun (spanyol), Eurofarm Rabotnik (északmacedón), Orlen Wisla Plock (lengyel), Sporting CP (portugál), IFK Kristianstad (svéd)

A női BL mezőnye: Győri Audi ETO KC, FTC-Rail Cargo Hungaria, Buducnost Podgorica (montenegrói), Rosztov-Don (orosz), Metz HB (francia), Team Esbjerg (dán), Vipers Kristiansand (norvég), SG BBM Bietigheim (német), Krim Mercator Ljubljana (szlovén), IK Sävehof (svéd), Perla Lublin (lengyel), Podravka Koprivnica (horvát), SCM Valcea (román), CSM Bucuresti (román), Brest Bretagne (francia), valamint a selejtezőtorna győztese (a spanyol Rocasa Gran Canaria, a szerb ZORK Jagodina, a cseh DHK Banik Most vagy a török Kastamonu GSK)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás