promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Orban elintézte Azerbajdzsánt, vezeti csoportját a magyar válogatott
Borítókép:  MTI/Szigetváry Zsolt
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A magyar labdarúgó válogatott 3-1-re győzött Azerbajdzsán ellen, Bakuban a 2020-as Európa-bajnokság selejtezősorozatának harmadik fordulójában. Győzelmével Marco Rossi csapata csoportja első helyén áll.

A magyar labdarúgó válogatott Bakuba utazott, hogy Azerbajdzsán ellen szerezze meg a „kötelező" három pontot. A jelző idézőjeles használatát két tényező indokolja, egyrészt elég a nemzeti tizenegy Andorra vagy épp Luxemburg elleni vereségére gondolni, másrészt, a magyar csapat szempontjából elég kevés az olyan mérkőzés, amelye elé a kötelező jelzőt indokolt odatenni.

A szövetségi kapitány, Marco Rossi a találkozó előtt jelezte, csak akkor ér valamit a Horvátország elleni siker, ha Bakuban három pontot szerez a válogatott. „Nagyon magas szinten kell szombat este játszanunk ahhoz, hogy itt nyerni tudjunk. A papírforma egy dolog, és egy másik, hogy mi történik a pályán" – mondta. Egyúttal hozzátette, egy esetleges vereséget biztosan nem lehet majd időjárási körülményekkel, vagy a két ország közötti időeltolódással magyarázni. 

A magyar válogatott a következő felállításban lépett pályára Azerbajdzsán ellen:

Gulácsi - Lovrencsics, Barát, Orban, Korhut - Nagy Ádám - Dzsudzsák, Kleinheisler, Szoboszlai, Nagy D. - Szalai

Ez volt az a mérkőzés, amikor a magyar csapatnak bizonyítania kellett, képes felállt fal ellen, esélyesként futballozni. Nos, maradjunk annyiban, igencsak döcögött a gépezet. A legnagyobb veszélyt a pontrúgások jelentették. Egy rögzített szituációt követően az RB Leipzig játékosa, Willi Orban szerezte meg a vezetést.

 

Majd a második félidő elején meglőtte második gólját is.

 

Érdekességként megjegyeznénk: Orban két találatát összesen öt méterről szerezte.

A 2-0-s hátrány tudatában megpróbált támadólag fellépni Azerbajdzsán, amely az egyetlen komolyabb helyzetét ki is használta Madatov révén a 69. percben. De jött is gyorsan a válasz, az első válogatott mérkőzésén pályára lépő Holman Dávid rúgott szép gólt, ezzel beállítva a 3-1-es végeredményt.

 

A magyar válogatott ezzel vezeti csoportját, és június 11-én kedden Walest fogadja.

Jegyzőkönyv:

Eb-selejtező, E csoport, 3. játéknap:
Azerbajdzsán-Magyarország 1-3 (0-1),
Baku, 8000 néző, v: Kevin Blom (holland)

gólszerzők: Madatov (70.), illetve Orbán (18., 53.), Holman (71.)

sárga lap: Hüszejnov (38.), Medvegyev (59.), illetve Szoboszlai (28.), Kleinheisler (67.), Németh (87.)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás