Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Dühönghetnek az újpesti szurkolók: a Kúria döntött a címerügyben

Dühönghetnek az újpesti szurkolók: a Kúria döntött a címerügyben

Sport & Szabadidő

Dühönghetnek az újpesti szurkolók: a Kúria döntött a címerügyben

Sport & Szabadidő

Promotions - 2019.05.29. 15:15

Az UTE megnyertnek hitt pert veszített el végül az újpesti címerügyben. A Kúria szerdán úgy határozott, hogy az elsőfokú döntést hagyja érvényben, vagyis maradhat a belga tulajdonos által tervezett új címer, melyet gyűlölnek a futballcsapat szurkolói.

A Semleges Térfél blog, mely magyar első osztályú csapatok drukkereinek saját platformja, a Kúrián járt szerda délelőtt, ahol döntés született az újpesti címerügyben. A lila-fehér csapat drukkerei régóta tüntetnek az általuk csak wc-deszkaként emlegetett embléma miatt, melyet Roderick Duchatelet, az Újpest FC belga tulajdonosa tervezetett meg 2017 nyarán, s tett a régi címer helyére.

Az UTE, vagyis a labdarúgó kft.-től elkülönülve működő anyaegyesület személyiségi jogi pert indított az Újpest FC ellen, melyet másodfokon jogerősen megnyert 2017 decemberében. A futballklub azonban a Kúriához fordult jogorvoslatért, mely szerdán megsemmisítette a másodfokú döntést, s nem állapított meg személyiségi jogsértést, vagyis az első fokon hozott ítéletet hagyta helyben.

A másodfokú, az UTE győzelmét hozó döntés azt mondta ki, hogy ügyvezetői hatáskörben hoztak döntést a cseréről, nem pedig az alapító okirat által előírt taggyűlésen (ahol az UTE-nak is jelen kellett volna lennie). Ezt az indoklást írta most felül a Kúria: az Újpest FC eszerint nem sértette meg az UTE jó hírnevét, vagyis személyiségi jogát a címerváltoztatással.

A szerdai ítélethirdetésen több Újpest-szurkoló is megjelent, és érthetően csalódottan fogadták a döntést. Néhányan Őze Istvánt, az UTE klubigazgatóját is felelősségre vonták a Kúria épületében a történtek miatt. 

Korábban egy cégjogi pert is nyert az UTE az Újpest FC ellen a címerügyben, de ez legfeljebb kisebb összegű, pár százezer forintos pénzbírságot róhat a belga tulajdonosra, aki inkább befizeti a pénzt, minthogy visszaállítsa a régi címert.

Borítókép: Facebook/Viola Fidelity

Legolvasottabb hírek