promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Barcelona kirúgja edzőjét, Ernesto Valverdét – sajtóhír
Borítókép:  JOSE BRETON / NURPHOTO
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Sajtóértesülések szerint a katalán klub úgy döntött, hogy meneszti Ernesto Valverdét. Arról, hogy ki jön a helyére, még nincs egyértelmű információ.

A Barcelona idénye a várakozásokhoz képest nem igazán sikerült. A csapat a 2018/2019-es szezonban „csak” egy bajnok címet gyűjtött be. Ezzel talán még akkora gond nem is lenne, ha a katalán sztárcsapat nem úgy esik ki a Bajnokok Ligája-elődöntőjéből, hogy az első mérkőzését 3-0-ra nyerte a Liverpool ellen. Emlékezhetünk, a visszavágón egészen elképesztő 4-0-ás győzelmet aratott az angol csapat.

Majd jött a Spanyol Király-kupa döntő, amelyet a Valencia ellen 2-1-re veszített el Ernesto Valverde csapata. A gond alapvetően nem feltétlen az eredménytelenség, sokkal inkább a Valverde komformista, kockázatkerülő, egyúttal nem a Barcelona-stílusához illő edzői felfogása.

Az ellenvélemények dacára a klub elnöke, Josep Maria Bartomeu a napokban támogatásáról biztosította a szakembert. Most azonban nagyon úgy tűnik, hogy jön a fordulat, május 27-én késő este már villátempóban összehívott elnökségi ülésről cikkeztek világszerte, majd a katalán rádió, a RAC1 arról számolt be (de a Mundo Deportivo is így értesült), hogy

a klub meneszti Ernesto Valverdét.

Hogy ki jön a helyére? Nos, olvasni Roberto Martinezről, Thierry Henryről, Ronald Koemanról – van választék bőven. Ugyanakkor a RAC1 szerint a legvalószínűbb az edzői posztra Roberto Martinez.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás