promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Barcelona három szezon óta rázza a pofonfát a BL-ben
Borítókép:  AFP/Paul Ellis
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Liverpool–Barcelona (4-0) Bajnokok Ligája-elődöntő kapcsán érdemes picit visszatekinteni, s feltenni a kérdést: mi lehet az oka, hogy a Barca fontosabbnál fontosabb meccseken képtelen magas szinten teljesíteni a sorozat egyenes kieséses meccsein.

A legnagyobb futballklasszisok egyikét láthatta kedden, aki élőben vagy a tévén keresztül követte a Liverpool–Barcelona Bajnokok Ligája-elődöntő visszavágót. Az angol csapat 0-3-ról fordította meg a párharcot, a negyedik csapat lett a BL-történetében, mely kieséses meccsen erre képes volt.

A Barcelonánál azon érdemes többek között elgondolkozni, hogy miért bukik el sorozatban nagy különbséggel sorsdöntő összecsapásokat a csapat. Ugyanis a keddi kudarc egy sorozat állomása, egyelőre nem tudjuk, hogy a végső, vagy az egyik.

A Barca 2017-ben a nyolcaddöntő első felvonásán 4-0-ra égett meg Párizsban, és minimum a szerencsére és a párizsiak rettenetes hozzáállására is szüksége volt, hogy egy 6-1-es őrülettel meg tudja fordítani a párharcot. Az egyéb, szervezett csalásról szőtt fantazmagóriákat meghagyjuk az összeesküvés-hívőknek.

Nem sokáig tartott az örömünnep Barcelonában, ugyanis a negyeddöntőben jött a Juventus, mely Massimiliano Allegri remek taktikájával ismételten lenullázta a Barcát (3-0). A visszavágón pedig tökéletesen zárt a kipróbált olasz retesz (0-0), a katalánoknak pedig egy évnyi várakozás és reménykedés jutott osztályrészül.

Ami újfent csak a negyeddöntőig tartott 2018-ban. Az előző körben a Chelsea-t 4-1-es összesítéssel söpörte ki a sorozatból a Barca, majd következett a Roma elleni sziporkázás az odavágón (4-1) két olasz öngóllal, a Farkasoknak egyetlen Dzeko-gól jelentett vigasz. A bosnyák csatár találata sorsdöntőnek bizonyult, ugyanis a római Olimpiai Stadionban 3-0-lal feleltek a hazaiak, a Barcelona pedig rettenetes csalódással búcsúztatta utolsó Bajnokok Ligája-meccsén Andrés Iniestát.

A Liverpool elleni keddi 0-4 három év alatt a negyedik olyan alkalom, amikor Bajnokok Ligája-nyolcad, negyed vagy elődöntőben legalább három góllal kap ki a Barcelona. Vagyis Ernesto Valverdének egy olyan problémával kell megküzdenie, mely részben még Luis Enrique öröksége. Ám ha nem jár sikerrel, idő előtt távoznia kell. Hacsak nem adják ki az útját rögtön a szezon végén. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás