promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Messit egyszerűen faképnél hagyta a csapat, Klopp trágárkodott
Borítókép:  Forrás: AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kedd este egy fantasztikus mérkőzés után a Liverpool kiejtette a Barcelonát, és ezzel bejutott a Bajnokok Ligája-döntőjébe. Most lássuk az utózöngéket.

Ha valaki lemaradt a liverpooli csodáról a katalán sztárcsapat ellen, annak emlékeztetőül ajánljuk cikkünket:

A meccs utáni értékelések elé kívánkozik, hogy a spanyol lapok arról írnak, hogy a Barcelona csapatkapitányát, Lionel Messit doppingvizsgálatra kötelezték – a katalán játékosok közül csak őt. A mintaadás elhúzódott, ám társai nem vették észre, hogy a kis argentin nincs velük, így felszálltak a buszra, és elindultak a repülőtérre. Messi miután végzett, csodálkozva vette észre, hogy egyedül maradt az öltözőben, így taxival kellett elérnie a repülőgépet.

Ezek után lássuk, hogyan értékelték a mérkőzést az érintettek.

Jürgen Klopp jókedvében nem tett lakatot a szájára, és a büntetést is kockáztatva trágárkodott egy sort:

„Elmúlt tíz óra. Remélem, hogy a gyerekek már alszanak, így nyugodtan mondhatom, hogy ezek a srácok ki..szott óriások – egyszerűen hihetetlen!”

A sajtótájékoztatón már visszafogta magát, és egy fokkal bővebben értékelte a mérkőzést:

„Talán a világ legjobb csapata ellen játszottunk, és hihetetlen, hogy le tudtuk hozni gól nélkül a meccset. Az ilyen fajta mérkőzéseken elszántnak, és felkészültnek, ám ugyanakkor szemtelennek kell lenned, akiknek váratlan dolgokat kell húzniuk a mérkőzésen. Ezt pedig minden játékosomnak köszönöm! Divock Origi és Xherdan Shaqiri nem sokat léptek pályára ebben a szezonban, ám a mérkőzésen nyújtott játékuk megmutatta, hogy a labdarúgásban minden lehetséges. A lefújás után azt láttam, hogy James Milner elsírta magát, és ez pontosan visszaadja azt, hogy milyen sokat jelent számunkra ez a győzelem, és a továbbjutás.”

Az újságírók megkérdezték a német szakembert a különleges, és egyben továbbjutást jelentő gólról is:

„A szögletet nem is láttam, már csak azt, hogy a kapu irányába tart a labda. Ezzel vélhetően nem voltam egyedül, hiszen mellettem az egyik cserejátékos, Ben Woodburn azt ismételgette, hogy mi történt?”

– tette hozzá mosolyogva Klopp.

A Barcelona mestere, Ernesto Valverde érthetően szomorúan jelent meg az újságírók előtt:

„Hirtelen kaptunk két gólt a második félidő elején, és minden összeomlott. Igazából a második gól volt a fájdalmas, mert korán kaptuk, lélektani fölénybe került az ellenfél, majd felocsúdni sem volt időnk, jött a harmadik. Egyszerűen el kell fogadnunk, hogy ezen az estén a Liverpool volt a jobb csapat. Amikor egy csapat így fordít meg egy párharcot, mint a Liverpool, akkor nem tudunk semmit sem kifogásolni. Nem tudtunk gólt lőni, átrohantak a csapatomon. Ők jobban játszottak, mint a múlt héten, mi pedig nem tudtuk, hogy mi az ellenszer a letámadásukra. Vagányul játszott az angol csapat. Szörnyű ez az eredmény számunkra, de ismétlem el kell fogadni a vereséget, még van egy kupa hátra, amit igyekszünk megnyerni, hogy egy kicsit kiengeszteljük a szurkolóinkat. Szenvedtünk már fájdalmas vereségeket a múltban, ez is egy ilyen volt, sajnos megtörténik ez néhanapján.”

Mivel a fentebb említett okok miatt Messi nem nyilatkozhatott, így Luis Suárez állt a kamerák elé, aki már 18. BL-mérkőzésén maradt gól nélkül:

„Egyáltalán nem játszottunk úgy, mint egy profi csapat, egy ificsapat benyomását keltettük. Nem szabad ugyanazt a hibát elkövetni az egymást követő két évben, amit mi elkövettünk – felnőttek vagyunk, önkritikát kell gyakorolnunk. Bocsánanatot kell kérnünk a szurkolóinktól és a családtagjainktól. Emberek vagyunk előfordul, hogy rosszul játszunk, de a kritikát is ugyanígy el kell fogadni.”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás