promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gulácsi Péternek köszönhetően még nincs bajnoka Németországnak
Borítókép:  Gulácsi Péter. Forrás: AFP/John Macdougall
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Bayern Münchennek csak nyernie kellett az RB Leipzig otthonában ahhoz, hogy megszerezze története 29. bajnoki címét.

A teljes első félidő meddő Bayern mezőnyfölénnyel telt, hiába rúghatott hatszor több szögletet a vendégcsapat, mint az RB Leipzig, helyzetet nem igazán tudott kialakítani.

A második félidő azonnal egy Alaba-lövéssel indult, de a magyar válogatott kapusán, Gulácsi Péteren nem tudott kifogni. A következő jelentős esemény az volt, hogy Leon Goretzka szerzett egy gólt, de a videóbíró használata után, végül érvenytelenítették a találatot, így fellélegezhetett a hazai csapat. Ez a meg nem adott gól megfelelő ébresztő volt a hazaiaknak, akik Timo Werner és Yussuf Poulsen révén helyzeteket alakítottak ki, ám gól ebből sem született.

Az utolsó tíz percre a Ribéry-Robben párost is bevetette a Bayern vezetőedzője, de ez sem segített már. Így a bajoroknak az utolsó fordulóban nyerniük kell a bajnoki cím megszerzéséhez, míg Gulácsi Péter ezzel az egy ponttal már nem érhetik utol a második helyen álló Dortmundot.

Azt a Dortmundot, amely a Fortuna Düsseldorfot fogadta hazai pályán, és nehezen, de megnyerte a mérkőzést. Ezzel pedig még reménykedhet abban, hogy övé lesz a bajnoki cím.

Az utolsó fordulóban a Bayern a Frankfurtot fogadja, a Dortmund a Mönchengladbach együtteséhez látogat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás