promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Látványos versennyel kezdődik a hazai vitorlásszezon
Borítókép:  A Balaton vitorlásversenyeinek egyik legkülönlegesebb hajója a Fifty-Fifty (Auto Motor).
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ha esik, ha fúj: várhatóan százával lepik el a magyar tengert a legjobb vitorlások, bár az időjárás finoman szólva is változó. A rangos szezonnyitót ünnepség is megelőzi Balatonfüreden.   

A Balatoni Évadnyitó Beflex Nagydíjjal hivatalosan is elrajtol itthon a vitorlásszezon szombaton, és a tavalyi emlékek alapján ez igen komoly verseny lesz. 2018-ban ugyanis közel 200 hajóban (a fedélzetükön csaknem ezer emberrel) gyönyöködhetett a magyar tenger partjának lakossága és vendégsége,  

miközben a vízen a minőséget is garantálták. 

A Team Black Jack nevű katamaránnal a világbajnok Roland Gaebler győzött, míg a Kékszalagról is jól ismert Opel Fifty-Fifty (hazánk egyik legkülönlegesebb kéttestű hajója) és a szintén a magyar élmezőnybe tartozó Principessa lett a második, illetve a harmadik.

A most szombati rajt előtt a hagyományoknak megfelelően ünnepség lesz, vitorlabontással és koszorúzással. 

A Magyar Vitorlás Szövetség honlapja alapján az ünnepség 10 órakor kezdődik a balatonfüredi Vitorlás téren. A szezont Szabó Tünde sportért felelős államtitkár nyitja meg, beszédet mond továbbá Rákossy Balázs államtitkár, Bóka István, Balatonfüred polgármestere és Kollár Lajos, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke. 

A verseny délben rajtol Balatonfüredről, az első forduló Alsóörsnél, a második Tihanynál lesz, majd vissza a füredi célba. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás