promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Álomból valóság: túrautak indulnak a Titanichoz, 4000 méter mélyre
Borítókép:  National Geographic
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az idén beinduló Titanic-túrákra akkora az érdeklődés, hogy a tervezett hat útból ötre már teljes mértékben lefoglalták a helyeket. Pedig számos fizikai és lelki követelménynek meg kell felelni ahhoz, hogy valaki képes legyen zárt térben lemerülni a jéghideg és sötét mélységbe.

Az erős jelenetek tucatjai között ritkán gondolunk a Titanic (mármint a film) kapcsán a nyitójelenetre, pedig azt is sikerült eltalálni. A varázslatos, a nyugalom megzavarására nem alkalmas látványban, a mélytengeri merülés és a Titaniccal való találkozás élményében idén már nemcsak a filmvászon és a képernyő előtt lesz módunk, hanem a valóságban is. 

A nyár derekán indul a XXI. század egyik legizgalmasabb kalandja, az első Titanic-túra.

Egy 4000 méteres mélységbe leszálló tengeralattjáró viszi a roncshoz a turistákat a turizmus.com cikke szerint. Az írás szerint évtizedek óta beszél erről a különleges kirándulásról a világ, de most az álom valósággá válik. Az utazás július 27-én kezdődik, és hat hétig tart.

A jegyért annyit kell fizetni, mint amennyibe annak idején egy jegy került a Titanic első osztályára,

mai árfolyamán körülbelül 30 millió forintba. Akkori fogalmak szerint a hajó kiemelkedő luxust nyújtott, még a másod- és harmadosztályon utazóknak is. A mostani Titanic-túrára akkora az érdeklődés, hogy a tervezett hat útból ötre már teljes mértékben lefoglalták a helyeket. Egy utazáson egyszerre csak kilenc fizető utas vehet részt.

Számos fizikai és lelki követelménynek meg kell felelni

ahhoz, hogy valaki képes legyen egy viszonylag zárt térben lemerülni a jéghideg és sötét mélységbe. A kirándulásokat egy Titanic-rajongó közreműködésével az amerikai Ocean Gate Expeditions cég vezeti. A világ leghíresebb hajója 1912 áprilisában süllyedt el, amikor Southamptonból New York-ba tartó útja során jéghegynek ütközött.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás