promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ronaldo alighanem az aranylabdát is bukta, de megnyerte-e Messi?
Borítókép:  AFP/Filippo Monteforte
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ronaldo és Messi aranylabdás különpárbaja jelenleg 5-5-re áll. Ronaldónak idén már elég nehéz lesz ötről hatra jutnia, ha tavaly sem sikerült. Messi más történet. 

A keddi BL-negyeddöntő-visszavágók után elég nehéz lesz Ronaldónak adni a 2019-es aranylabdát, bár nyilván lesznek most is, akik reflexből rá szavaznak majd. Fejesgóllal búcsúzott a legrangosabb klubsorozattól, de búcsúzott, így 2010 óta először nem játszhat elődöntőt. Sokmindent pedig már nem tud nyerni idén,

az olasz bajnoki cím a Juventussal egy kicsit vékonynak tűnik a misztifikált egyéni cím begyűjtéséhez.

Főleg, ha hozzátesszük, hogy Ronaldo a tavalyi, jóval erősebb évében úgy sem kapott aranylabdát, hogy BL-t nyert a Real Madriddal – a negyeddöntőben kárpázatos gólt rúgott a Juventusnak, majd a visszavágót is eldöntötte –, míg a világbajnokságon portugál színekben mesterhármast szerzett Spanyolország ellen. (Még a szabadrúgás is bement, sőt még szép is volt.)

De még ez is kevés volt, mert a France Football (és átmenetileg a FIFA) megbízott szavazóinak többsége végre észrevette (tíz év után), hogy Ronaldo és Messi mellett még akadhat olyan, aki eltalálja a labdát, így a választás a horvátokkal vb-ezüstérmes, BL-győztes Luka Modricra esett. 

Messi kedden, Ronaldóék kiesésével egyidőben varázsolt a BL-negyeddöntőben, és idén simán triplázhat a Barcelonával.

A bajnokságban 9 pont az előny, a kupadöntőben a Valencia lesz az ellenfél, továbbá természetesen ott van a BL legjobb négy csapatának mezőnye. És akkor még ott van a nyári Copa América is, amelyen Messi csak nyerhet. A szavazók a legrangosabb válogatott viadalokat Messi és Ronaldo esetében csak akkor szeretik figyelembe venni, ha ott alkotnak valamit, míg ha balul sikerül a számukra, úgy tesznek, mintha meg sem rendezték volna. (Ezért kaphatott 2010-ben Messi, 2014-ben Ronaldo aranylabdát, miközben az akkori világbajnokságon semmi emlékezeteset sem produkáltak.)

Ami az idei (Brazíliában esedékes) Copát illeti,

Messi oly sok elveszített döntő után továbbra is nagyon nyerne valamit Argentínával.

Kérdés persze, hogy mennyire alkalmas rá az a csapat, amelyet néhány hete, Messi visszatérésekor a válogatottba, fantasztikus gólokkal döngölt a földbe Dél-Amerika legrosszabb csapata. 

Ha 2019-ben Messire esik a választás az aranylabda-szavazásnál (jelen pillanatban messze ez a legvalószínűbb forgatókönyv), hatodszor kaphatja meg a címet, azaz Ronaldo ellenében 6-5-re átveheti a vezetést. És mivel az idő már nem nekik dolgozik a pályán, Ronaldo fordítási esélyei kicsinek tűnnek. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás