promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Messi egyszemélyes showja Barcelonában, és az Ajax futballeckéje Torinóban
Borítókép:  JOSEP LAGO / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Messi jelentette a különbséget a Barcelona–Manchester United mérkőzésen, míg az Ajax a totális futball modernizált változatával oktatott Torinóban.

„Lionel Messi egyszemélyes showja függönyt borított a Manchester United álmaira”

– ezzel a címmel jelent meg a spanyol futballszakértő, Sid Lowe írása a Guardian virtuális felületén. S, valóban, az argentin zseni pontosan akkor brillírozik, amikor szükség van rá. Főszerepet játszott a Manchester United 3-0-s legyőzésében, még akkor is, ha a második gólja sokkal inkább volt David de Gea hibája, mint Messi érdeme. Azonban talán nem túlzás: azt csinált a pályán, amit akart.

A támadó mozzanatairól egy röpke tíz perces videó is készült. Érdemes figyelni, hogyan vált ritmust Messi, ja és azt is, ahogy Phil Jonest hintába ülteti...

És még egy adat: több sikeres cselt csinált egymaga, mint a teljes Manchester United. A lefújás utáni sajtótájékozatón az angol csapat vezetőedzője, Ole Gunnar Solskjaer elmondta, 

„A különbséget a két csapat között Messi jelentette. Két találata után számunkra befejeződött a mérkőzés. Teljesen más szint, ma megmutatta, milyen minőséget is képvisel valójában."

Amíg Barcelonában Messi egyszemélyes showt mutatott be, addig Torinóban az Ajax a totális futball modern változatával varázsolta el a nézőket. Legalábbis a Juventus stadionjába érkező holland szurkolókat mindenképp. Az 1970-es évek uralkodó futballstílusának elmozgásra, gyorsaságra, visszatámadásra építő modernizált változatával nem tudott mit kezdeni Allegri együttese. Egy jó példa arra, hogyan jutott el saját kapujától az ellenfél térfeléig az Ajax:

A holland csapat sikere egyben rámutat: nem feltétlen szükséges eurómilliókért csapatot összevásárolni, a tudatos építkezés legalább ugyanennyire fontos. Ahogy az is kiderült, hogy Ronaldo egymaga nem tud mindent „elintézni”.

Ezt a kis szösszenetet pedig csak úgy itt hagyjuk. Az Ajax kezdő tizenegye a következő szezonban – írja a szerző. Mi csak annyit tennék hozzá, hogy hasonlítsuk össze a Torinóban pályára lépett csapattal...

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás