promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Távozik Dárdai Pál a Hertha kispadjáról
Borítókép:  ODD ANDERSEN / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Hertha BSC honlapján jelezte, nyártól már nem Dárdai Pál irányítja az első csapatot.

A napokban a német sajtó több ízben is jelezte, a Hertha BSC rossz sorozata miatt a klub vezetői fontolgatják a csapat vezetőedzőjének, Dárdai Pálnak a menesztését. A Hertha BSC pedig döntött, s mint azt a honlapján jelezte, négy és fél év után 2019 nyarától már nem Dárdai Pál irányítja az együttest. Azt azért érdemes jelezni, az angol nyelvű cikk címében nem a kirúgásra helyezik a hangsúlyt, egyszerűen és tényszerűen jelzik, hogy új vezetőedző érkezik a 2019/2020-as szezonra. Ez is jelzi, hogy Dárdai Pál értékes munkát végzett Berlinben. 

Mint Michael Preetz sportigazgató elmondta, 

„Dárdai Pál az elmúlt években nagyszerűen szolgálta a klubot, nemcsak rekorder játékosként, hanem egyben vezetőedzőként is. Négy és fél év eredményes munka hosszú idő a profi labdarúgásban. Közösen döntöttünk arról, hogy nyártól új impulzusra van szüksége a Herthának. Pál fontos része a klub fejlődésének, és ezután is az marad.”

A magyar szakember a berlini csapattal jelenleg a 11. helyen áll a Bundesligában, úgy, hogy az utóbbi öt bajnoki mérkőzésén mind vereséget szenvedett. Legutóbb a Hoffenheim otthonában kapott ki 2-0-ra.

Véletlen egybeesés egyébként, hogy pont azon a napon jelent meg a Nemzeti Sportban interjú Dárdai Pállal, amikor a hivatalos bejelentés érkezett. A sportlapnak Dárdai kiemelte, megviseli az évek óta tartó élet-halál harc, egyúttaé szüksége van egy kis pihenőre.

„Azért nem idegeskedem, mert nincs miért. Sosem kapaszkodtam betegesen a kispadba, most sem teszem. Ha holnap azt mondják, hogy álljak fel, zokszó nélkül felállok – tette hozzá."

Egyúttal az is elmondta: akad egy-két ajánlata.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás