promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
16 éves, és úgy fut, mint Usain Bolt
Borítókép:  scoopnest.com
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Sasha Zhoya, ezt a nevet érdemes feljegyezni a noteszunkba, ha látványos atlétikai videókat szeretnénk nézegetni. A perthi tini az ausztrál atlétikai bajnokságon eggyel több aranyat nyert, mint ahány korosztályos világrekordot megdöntött. Hihetetlen mozgása van.

Sasha Zhoyáról ír világszerte a sportsajtó, aki 16 éves, ám már most lenyűgöző tehetség. A ruganyos atléta az U18-as nemzeti bajnokságban indult több számban a hétvégén, s egészen döbbenetes teljesítményt nyújtott.

Először pénteken állt rajthoz rúdugrásban, ahol 5,56 méterig jutott, ami természetesen aranyat ért. Sőt, korosztályos világrekordot döntött.

Majd jött a 110 méteres gátfutás, ahol 13.05-ös idővel ért célba, a dobogósok 2-3 másodperccel maradtak le tőle. Omar McLeod 13.05-tel nyerte meg a riói olimpiát ezen a távon. Zhoya ellenszélben érte el ezt az időt. Mondani sem kell, hogy megdöntötte a korosztályos ausztrál csúcsot és a korosztályos világcsúcsot is.

Szombaton következett az U20-as 200 méteres síkfutás. 21.18-al elsőként szakította át a képzeletbeli célszalagot, megint csak szembeszélben. Három századdal maradt el az ausztrál rekordtól.

Zhoya Perthben született, így egyértelmű lenne, hogy Ausztráliának fogja gyűjtögetni az érmeket, de mégsem az. Édesanyja ugyanis francia származású, francia színekben sízett, így Zhoya akár országot is válthat, ha kedve tartja.

„Ez most egy huza-vona játék. Teljes mértékben ausztrálnak tartom magam, itt születtem, itt nőttem fel, a barátaim is itt vannak. A szívemben ausztrál vagyok, de még meglátjuk, hogy mi fog történni, nehéz döntés lesz”

– adott furcsa okfejtést a news.com.au szerint az ifjú szélvész. Legalább is annak fényében, hogy mivel szinte minden Ausztráliához köti, elég egyértelműnek kéne lennie, hogy eredeti hazáját választja. Hacsak az édesanyja nem győzködi odahaza a váltás érdekében.

A srácnak van önbizalma, és az a helyzet, hogy van mire szerénynek lennie.

„Volt pár nagy nevünk atlétikában Ausztráliában, én a legnagyobb név szeretnék lenni. Meg akarom mutatni a világnak, hogy mit tudok, s a Föld legjobb atlétájává szeretnék válni. Nem mindenki lehet Usain Bolt, de mindent megteszek, hogy engem is úgy emlegessenek, mint őt”

– nyilatkozta még decemberben a The West Australian című lapnak. Jó úton halad a célja felé.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás