promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Üresen tátongott a videóbírós szoba a Real Madrid meccse alatt
Borítókép:  as.com
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Valladolid–Real Madrid spanyol bajnokin a tévéképernyőn egy tök üres VAR-szobát mutattak, miközben a játékvezető bőszen magyarázott valakinek a fülhallgatóján egy vélt lesállás kapcsán. Később kiderült, nem a spori érdemelt Jászai-díjat, a tévéképernyő volt becsapós.

A vasárnap esti Real Valladolid–Real Madrid összecsapáson, melyről itt írtunk, minden volt: öt gól, kihagyott és értékesített tizenegyes, kapufáról kifelé vágódó lövés, mindezeken túl pedig egy olyan videóbírós eset, mellyel még nem találkoztunk.

A 12. percben, miután a hazaiak már elhibáztak egy büntetőt, gólt szereztek, ám a játékvezető lesre gyanakodva videóbírós segítséget kért. A tévéképernyőn ekkor megosztva jelentek meg a döntésre váró játékosok, a videóbíróval kommunikáló játékvezető, és a VAR-szoba, ahol a lassítást elemzik a szakértők. Csakhogy a képernyőn egy tök üres VAR-szoba jelent meg, melyen tévénézők milliói hüledeztek, majd csapkodták a térdüket a nevetéstől.

A játékvezető eközben mégiscsak folyamatosan beszélgetett valakikkel a fülhallgatóján keresztül, s végül nem adta meg a találatot. Az esetet utólag megmagyarázták a spanyolok: e szerint egy olyan szobát mutattak a képernyőn, ahol egy korábbi mérkőzésen működött közre videóbírós segítség, a Real-meccs VAR-szobája viszont tele volt élettel, ahol aktívan segítették a játékvezetőt a gól visszavonásában.

Higgyük el nekik, hogy így volt, és vonjuk vissza a Jászai Mari-díjat a sportitól, azért, hogy azt feltételeztük róla, az üres szobával kvartyog jó fél percen át.

A Real győzelmével a harmadik, a Valladoid a 16. a húsz csapatos bajnokságban. 

A teljes összefoglaló: 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás