promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kihasználta a MOL Vidi FC botlását a Ferencváros

Kihasználta a MOL Vidi FC botlását a Ferencváros

Sport & Szabadidő

Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Összefoglaltuk, hogy mi történt a labdarúgó OTP Bank Liga szombati fordulójában.

Élénk iramban kezdődött a mérkőzés. Az első húsz percben inkább a paksiak voltak kezdeményezőek, és amikor eljutottak a MOL Vidi FC kapujáig, nyomás alá tudták helyezni, nem egyszer előfordult, hogy egymás után több lövést eresztettek meg. A vezetést is egy ilyen támadás során szerezték meg.

A Vidi szöglet után fejesből egyenlített, a pontrúgásokon kívül ebben a szakaszban nem is volt esélye gólt szerezni.

A hazaiak egy szép akcióval a szünet előtt megint eredményesek voltak, így megérdemelten vezettek az első negyvenöt perc után.

A szünet után rövid ideig még a Paks futballozott kreatívabban, kombinatívabban, a Vidi azonban egy védelmi hibát kihasználva egyenlített, majd fokozatosan fölénybe került. Több helyzetet is kialakított, de nem tudott újabb gólt szerezni.

Paksi FC – MOL Vidi FC 2-2 (2-1)

Szombathelyi Haladás – Újpest FC

A Haladás a legutóbbi fordulóban nagy meglepetésre nyerni tudott a Budapest Honvéd vendégeként, ezzel november óta először gyűjtötte be a három pontot. Horváth Ferenc vezetőedző együttese számára így halványan ugyan, de felcsillant a remény, hiszen már csak 11 pont volt a hátránya a bennmaradást illetően.

A Szombathelyre kilenc mérkőzéses veretlenségi szériával érkező lila-fehérek kezdték jobban a találkozót, veszélyesebb támadásokat vezettek és Novothny Soma fejesével bő negyedórát követően megszerezték a vezetést.

A vendégek ezt követően is uralták az összecsapást, és a félidő hajrájában növelték előnyüket, igaz, Novothny második találatához kellett a 108-szoros válogatott Király Gábor óriási hibája.

A fordulást követően egy darabig nem változott a játék képe, a hatvanadik percben azonban kettős cserét végeztek el a hazaiak, ez pedig alapjaiban változtatta meg az összecsapást: Funsho Bamgboye és Németh Márió lépett pályára, ez a duó öt perc leforgása alatt megfordította a mérkőzést, a nigériai támadó kettő, a magyar játékos egy gólt szerzett a 62. és a 67. perc között.

A megzavarodott Újpest nem is tudott már újítani, így a Haladás, amelynek kapujában cserélni kellett, sorozatban második sikerét gyűjtötte be – ebben a szezonban először.

A szombathelyiek az idény során először nyertek két egymást követő mérkőzésen, míg a fővárosiaknak kilenc találkozóból álló veretlenségi sorozatuk szakadt meg.

Szombathelyi Haladás – Újpest FC 3-2 (0-2)

Diósgyőri VTK – Puskás Akadémia FC

A mérkőzés elején a hazaiak irányítottak, sokkal többet birtokolták a labdát, s bár igazán nagy helyzetük nem alakult ki, átlövésből veszélyeztették a kaput. A félidő második felében aztán „felébredt” a Puskás Akadémia – amely kétszer is kénytelen volt cserélni sérülés miatt –, ekkor már inkább a diósgyőri térfélen folyt a játék, gól azonban nem született.

A szünet után mindkét oldalon voltak lehetőségek, majd miután vezetést szerzett, a házigazda átengedte a területet a vendégcsapatnak, s elsősorban kontrákból próbálta növelni előnyét. A Puskás Akadémia kapufáig eljutott ugyan, kétszer is, majd a 93. percben még büntetőt is rúghatott, de egyenlítenie nem sikerült.

A házigazdák, akik október vége óta veretlenek otthon a bajnokságban, pontszámban beérték riválisukat a tabellán, egyben elkerültek a kiesőzónából.

Diósgyőri VTK – Puskás Akadémia FC 1-0 (0-0)

Kisvárda FC – Budapest Honvéd

Nem kezdődött nagy iramban a mérkőzés, ennek ellenére helyzetek adódtak, leginkább a hazaiak előtt. A Kisvárda az első negyedórában kétszer találta el a kapufát, és a folytatásban is kezdeményezőbb volt. Huszonnyolc perc elteltével meg is szerezte a vezetést a szabolcsi együttes, ez némiképp felrázta a fővárosiakat, akik éppen a félidő lefújása előtt egyenlítettek.

A fordulás után a hazai csapat leginkább a védekezéssel foglalkozott, így aztán a Honvéd vette át az irányítást, de mindkét oldalon sok apró szabálytalanság tarkította a játékot, és valódi gólhelyzet nem alakult ki. A hajrára sem változott jelentősen a meccs képe, így pontosztozkodással zárult az összecsapás.

A kispesti együttes sorozatban a hatodik idegenbeli bajnokiján maradt nyeretlen, míg a hazai csapat egymás után ötödik hazai élvonalbeli meccsén sem talált legyőzőre.

Kisvárda FC – Budapest Honvéd 1-1 (1-1)

Debreceni VSC – Mezőkövesd Zsóry FC

Unalmas mezőnyjátékkal telt az első félidő jelentős része. A két csapat egyetlen helyzetet sem tudott kidolgozni, a kapuk egyáltalán nem forogtak veszélyben. A Debrecen vezető találata egy szögletet követően teljesen váratlanul született meg.

A szünet után a vendég mezőkövesdiek valamivel nagyobb sebességre kapcsoltak, és a csereként beállt Vajda hamar egyenlíthetett volna, ám százszázalékos helyzetben a debreceni kapusba rúgta a labdát. A folytatásban leginkább az első félidőben látottakhoz hasonlított a játék, némi mezőnyfölényben voltak a vendégek, helyzeteket pedig egyik csapat sem tudott kialakítani.

Debreceni VSC – Mezőkövesd Zsóry FC 1-0 (1-0)

MTK Budapest – Ferencváros

Az MTK sok és fegyelmezett munkával a mezőnyben egyenrangú partnere tudott lenni az esélyesebb Ferencvárosnak, a szünetre mégis háromgólos hátrányba került. A különösen a jobb szélen hatékony vendégcsapat hat helyzetéből hármat gólra váltott – Varga Roland után kétszer Davide Lanzafame volt eredményes –, a hazai együttes pedig semmilyen veszélyt nem jelentett a kapura.

A második félidőben a Ferencvárosnál elfogyott a lendület és a tűz is, ezt kihasználva az MTK helyzeteket dolgozott ki, és előbb egy keresztlécig, majd a 77. percben a szépítő találatig is eljutott Gera Dániel szólóját követően. A hátralévő időben a vendégek jobban koncentráltak a védekezésre, és már nem engedték közelebb magukhoz a házigazdákat.

A Ferencváros a szezonban harmadszor, sorozatban negyedszer győzte le az MTK-t, amely a tavaszi idény hatodik bajnoki mérkőzésén negyedszer szenvedett vereséget. Ebben az időszakban három hazai fellépésén egyetlen pontot sem szerzett.

MTK Budapest – Ferencváros 1-3 (0-3)

Borítókép:  Marcel Heister, a Ferencváros (j) és Katona Máté, az MTK Budapest játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójában játszott mérkőzésen az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. Forrás: Czagány Balázs/MTI

Hasonló tartalmak

Galéria - Van képünk hozzá

Színes

Tech & Tudomány

Helyi Hírek

Időjárás