Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

A Veszprém legyőzte a Barcát, és nagy esélyt teremtett magának

A Veszprém legyőzte a Barcát, és nagy esélyt teremtett magának

Sport & Szabadidő

A Veszprém legyőzte a Barcát, és nagy esélyt teremtett magának

Sport & Szabadidő

AA 19:30

Veszprém–Barcelona: az a kézilabda BL egyik legnagyobb prezstízsű párharca. A Veszprém anno hosszú évekig hiába pályázott a Barca skalpjára, mígnem a 2003-2004-es sorozatban sikerült oda-vissza párharcban. Most még a csoportmeccseknél tartunk, az ősz szerényen kezdődött a Veszprémnek, van mit jóvátenni továbbra is. A csoportnegyedikhez jött a listavezető. 

Amiből tanulhatunk

Xavi Pascual Fuertes tíz éve vezeti a Barcát. A magyar csapatsportokban ilyen magas szinten ilyen edzői pályafutás majdnem elképzelhetetlen. Elek Gábor, a Fradi női kézilabdacsapatának a trénere a kivétel, aki több mint egy évtizede vezetőedző ugyanott. Az ő csapata is BL-csatát vívott szombat délután: Ljubljanában 25:23-ra győzött. A szlovén csapat 5-0-ra és 9-3-ra vezetett, a vége mégis sima lett a magyarokra építő magyar csapatnak, hiszen már néggyel is vezetett.

Dika Mem, a Barca francia jobbátlövője – 21 éves szupertehetsége 13 évesen kezdett kézilabdázni. Nálunk sokan akkor hagyják abba a sportágat, mert már unják, kiégtek. 

Egy másik Lékai

Máté gyermekáldás előtt és után bombaformában játszott a januári világbajnokságon. Veszprémben csak a töredékét tudja kihasználni egyedi kreativitásának (pontosabban a Veszprém használja ezt ki kevéssé), ezzel együtt három fontos gól lőtt a meccs első szakaszában, amíg felváltva vezetettek a csapatok. 

Sterbik-Mikler csere, majd vissza

Sterbik Árpád negyed ótra után lejött, Mikler Roland beállt. Mindjárt védett (Sterbiknek nem ment), aztán a félidőig keveset találkozott a labdával (legalábbis a lövéskor), de átvette az irányítást a légiósokra épülő bakonyi csapat. 15-12-ről egalizált a Barca a szünet előtt. Szünet után ellépett a Veszprém, Mikler bravúrokat mutatott be. A hajrában ismét Sterbik védett, a visszacsere is bejött. 

Győzelemmel szerzett esély

Lékai posztján a második félidőben Kentin Mahé és Petar Nenandics lőtte a gólokat, Nagy László posztján Kent Robin Tönnesen. Nagyon hiányoznak a magyar mezőnyjátékosok, a Veszprém története során most látunk a legkevesebbet a klub színeiben. David Davis vezetésével, aki egyiptomi szövetségi kapitányként keserítette meg az életünket a vb-n, végül kiváló védekezésének is köszönhetően 29-26-ra győzött a bakonyi csapat, így még a csoportmásodik helyet is megszerezheti. Azzal pedig jó út kínálkozik a négyes döntőbe. 

A meccsen a tíz éve elhunyt Marian Cozmára is emlékeztek, a 8. percben a mezszámát, a 8-ast mutatták fel a szurkolók. 

 

Férfi Bajnokok Ligája, A-csoport, 11. forduló
TELEKOM VESZPRÉM–FC BARCA-LASSA (spanyol) 29-26 (15-15)
Veszprém. V:  Kurtagic, Wettervik (svédek). 
VESZPRÉM
: Sterbik, Mikler (kapusok), Blagotinsek, Gajic, M. Ilics 2, Lékai 3, Mackovsek 3, Mahé 4, Manaszkov 4, Marguc 1, Nagy 2, Nenadics 4, Nilsson 1, Strlek 1, Terzics, Tönnesen 4. Edző: David Davis. 
BARCA: Perez de Vargas, Möller (kapusok), Andersson, Arino 4, Brito 2, Dolenec 3 (3), Entrerrios 1, Fabregas, Gomez 3, N. Ilics, Mem 3, N’guessan 4, Syprzak 1, Thiagus Petrus 1, Tomas 4. Edző: Xavi Pascual.
Kiállítások: 6, ill. 2 perc. 
Hétméteresek: 1/1, ill. 3/3.

  

 

Női Bajnokok Ligája, 2. csoport, 3.  forduló
RK KRIM LJUBLJANA (szlovén)–FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 23–25 
(10–10)
Ljubljana, 1457 néző. V: Mata, Y. López (spanyolok)
KRIM: Marincek – Risztovszka 1, GNABOUYOU 6, Zulic 1, Perederij 3, STANKO 5, Mavsar 5 (1). Csere: Pandzic (kapus), Baric 1 (1), Cakalu 1, Krsnik, Amon, Zabjek. Edző: Uros Bregar
FTC: BÍRÓ B. – Lukács V. 1, KLUJBER 9 (3), HÁFRA N. 5, Mészáros R., Kovacsics 4, Schatzl Nadine 1. Csere: Szikora (kapus), Klivinyi, Horváth D., PENA 3, Márton G. 2, Faluvégi D., Zsiborás L. Edző: Elek Gábor
Az eredmény alakulása. 8. perc: 5–0. 12. p.: 7–2. 18. p.: 9–3. 23. p.: 9–8. 32. p.: 11–12. 38. p.: 12–15. 45. p.: 15–19. 49. p.: 18–21. 53. p.: 19–23. 55. p.: 21–23. 57. p.: 21–25
Kiállítások: 8, ill. 12 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 3/3 

 

Női Bajnokok Ligája, 2. csoport, 3. forduló
GYŐRI AUDI ETO–VIPERS KRISTIANSAND (norvég) 33-29 (19-14)

Győr. V.: Christiansen, Hansen (dánok). 
GYŐR: Leynaud, Kiss É., Grimsbö (kapusok), Afentaler, Bódi 1, Brattset 7, Görbicz 6 (3), Groot 4 (1), Hansen 8, Kneliková, V. Kristiansen 1, Oftedal 1, Pál, Pintea2, Puhalák 1, Tomori 2. Edző: Danyi Gábor. 
VIPERS: Lunde, Fagerheim (kapusok), Arntzen, Aune 5, Kristensen 2, J. Kristiansen 1, Naes Andersen 5, Olsen, Refsnes, Reistad 3, Sulland 8 (5), Tomac 1, Waade 2, Wibe, Yttereng 2. Edző: Ole Gustav Gjekstad. 
Kiállítások: 6, ill. 4 perc. 
Hétméteresek: 8/4, ill. 5/5.

Nora Mörknek, a Győr norvég jobbátlövőjének szerződése az idény végén jár le a Győrnél, és Mörk úgy határozott, hogy nem köt új megállapodást a BL-címvédővel. A norvég TV2 szerint Bukarestben vagy a Rosztov-Donnál folytathatja. 

 

 

 

Borítókép: Kovács Anikó (MTI)