promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
El Clásico: Ronaldo nélkül virágzik Benzema
Borítókép:  en.as.com
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Se Messi, se Ronaldo. Legalábbis így kezdődött a Barcelona–Real Madrid Király-kupa-elődöntő (vagyis a spanyol kupa elődöntője). A Barca fél órán át nem tudta, hogy hol van. Ronaldo hiánya ellenben nagyon jót tesz Benzemának. Németországban pedig a Bayern München megszenvedett Berlinben.

Egy emlék: Bale-csodagólja

Négy éve nem tartottak Barcelona–Realt a kupában. Akkor, a 2014-es döntőben a Real 2-1-re győzött, miután a meccsen felejthetetlen gólt lőtt Gareth Bale, egy hetven méteres szóló után, amely során az oldalvonalon kívül is tett egy nagy kanyart. 
[[video]]

Edzőbuktatás 

Ebben a szezonban már volt egy El Clásico, arra is fog emlékezni minden Barca- és Real-drukker, meg az is, aki nem szurkolt senkinek (nem mintha nagyon lenne ilyen). Ősszel a bajnoki katalán ünneppé vált a két csapat között, 5-1-re győzött a Messi-nélküli Barcelona. Julen Lopetegui, a nyáron kinevezett Real-tréner ezzel gyorsan el is veszítette az állását. 

Se Messi, se Ronaldo

Most érkezett el az újabb Messi és Ronaldo nélküli Barca–Real ideje, legalábbis a kezdőcsapatok alapján, Lionel Messi a kispadról, a C. Ronaldo a Juve játékosként nézte a kezdőrugást. Messi, akit nagyon nézegetett az orvosi stáb, hogy játsszon-e, egy óra után állt be, akkor már 1-1-re állt a kupaelődöntő első meccse. 

Fél órás Barca-szenvedés

Ami az első félórát illeti, abban sok jót nem csinált most a Barca. Egy helyzete volt, és az sem volt az: Navas száz százalékos ziccert fogott, de kiderült, hogy les miatt amúgy sem ítéltek volna gólt. (Valójában nem is volt les.) Az első fél órában a játék képét Lucas Vazquez 6. perces gólja határozta meg, ez megfogta a Barcát. Két zseniális passz előzte meg a találatot, az elsőt a 18 éves Vínícius Junior adta Benzemának (balról jobbra ívelt), a másodikat Benzema Vazqueznek (miután okosan vette le, az alapvonalról visszatette az ötösre érkező társnak). Újabb jel arra, hogy Benzema kivirágzott a Ronaldótól megszabaduló Realban. 

Egy óra után Barca-egyenlítés

Fél óra után Rakitic adott először életjelet a Barcáról, a keresztlécre fejelt. Az egyenlítő találatra viszont majdnem egy órát kellett várni, a kapufáról kipattanó labda Malcolmé lett, 12 méterről, jobbról a rövidbe tekert a védők között, félmagasan. Pont egy labdányi hely volt ott, Navas még nem ért vissza a túloldalról. (A megelőző kapufa a másik saroknál esett.)

Több gól nem esett, marad a visszavágóra a döntés. Február 27-én tartják.

A Bayern túlórázott Berlinben

Németországban is kupafordulót rendeztek hétközben. Kedden hosszabbítás és tizenegyesek után kiesett a Borussia Dortmund, akit a Werder Bremen ütött ki. Szerdán mindenki arra volt kíváncsi, hogy a Bayern Münchennel is megesik ez a szégyen?

A bajorok ellenfele a Dárdai Pál – aki szinte minden interjúban kiemeli, hogy nagy vágya csapatával pályára lépni a kupadöntőn a német fővárosban – edzette Hertha BSC volt. Bár sok kapuralövésük nem volt a hazaiaknak (számszerint kettő), mégis hosszabbításra tudták kényszeríteni a sztárcsapatot, amely így a ráadás 30 perce alatt lőtt még egy gólt, és 3-2-es győzelemmel továbblépett.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás