promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A legfontosabb skalp megvan: legyőztük Tunéziát
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Tunézia elleni győzelem, vagy halál – ezzel a felkiáltással mehettünk neki a vasárnap esti középdöntő meccsünknek a német-dán rendezésű kézi világbajnokságon Herningben. A dánoktól három góllal kikaptunk szombaton, s mivel az afrikaiak mellett már csak a 2017-es vb-ezüstérmes Norvégiával játszunk a csoportunkban, így Tunézia ellen kellett megszereznünk azt a két pontot, amivel reálisan odaérhetünk az első hét közé. Ez azért volna nagyon fontos, hogy ily módon részt vehessünk az olimpiai selejtezőtornán jövőre.

Tunézia a harmatos Ausztriát, Chilét és Szaúd-Arábiát legyőzte csoportjában, a skandináv trió viszont agyonverte őket: a norvégok tízzel, a dánok tizennéggyel, a svédek tizenkettővel múlta felül az észak-afrikai csapatot.

A két visszatérő sérültünk, Balogh Zsolt és Bodó Richárd lőtte az első tíz percben góljaink háromnegyedét, a balkezes szegedi átlövő egyéni akcióból és hetesből is betalált, de a tunéziaiak nemhogy leszakadni nem akartak, ők vezettek többnyire. Ehhez hozzájárult, hogy Missaoui kapus nagyokat, ziccert is védett.

magyar tunezia balogh zsolt kezivb

Tunézia az elmút 12 évben a 11-20. hely között hullámvasutazott a világbajnokságokon, de 2005-ben, hazai pályán például bronzmeccset játszhattak, a franciák egyetlen góllal legyűrték őket. A spanyol Toni Gerona vezette csapat idén, hat év szünet után újra megnyerte az Afrika-bajnokságot. A keret gerince az Espérance de Tunisra épül, de román és francia csapatokban is játszanak tunéziaiak. Wael Jellauz a Füchse Berlinben, Mohamed Soussi a tavalyi Bajnokok Ligája-győztes Montpellier-ben. Utóbbi a Nantes elleni BL-fináléban gólt is szerzett.

A mieink kétgólos hátrányban egy 5-0-s rohanással fordították meg a mérkőzést, amihez kellett Székely Márton reflexe egy kis Lékai-show is. A veszprémi irányító felesége tegnapra volt kiírva a szülőszobában, de a bébi lehet, hogy megvárja apukáját, amíg végez Dániában. Lékai öt gólig jutott a félidő végéig, Balogh pedig négyig. 16-14 volt ide a szünetben. 

Lassan, de biztosan lépett el ellenfelétől a magyar válogatott. Amikor Lékai feltette kínai figurára a labdát Balogh Zsoltnak, ő pedig bevágta a 21. magyar gólt 15 tunéziai ellenében, már csettintettünk.

A Csoknyai-Matic edzőpáros trükkösen levitte jobbszélsőnek Nagy Lászlót, s szélső befutásokkal sikerült megzavarni Tunéziát, Bodó is belőtte negyedik találatát. A magyar hatosfal és Székely csodásan teljesített a második félidőben, 20 perc alatt három gólt szedtünk csak be. 

banhidi hornyak tunezia kezivb

Az egyetlen negatívuma a meccsnek újfent a sok beszedett kiállítás volt, ötven perc alatt Nagy László volt a hatodik, aki mehetett két percre pihenni. 

Hat-hét gólos vezetésünk a lefújásra ötre olvadt, a lényeg a sima siker volt most. Kétnapos pihenőt tarthat a csapat, szerdán Norvégia ellen zárjuk a középdöntőt, s aznap ki is derül, lesz-e még mérkőzésünk a tornán. 

A mérkőzés után, a vegyes zónában Lékai Máté a dán sajtónak – a magyarnak nem – arról beszélt, hogy az elmúlt 24 órában alig aludt, mert Budapestre kellett utazni, ugyanis megszületett kisfia. Az anyuka pedig nem más, mint a Barátok közt című sorozatban Zsófi, vagyis Kiss Ramóna színésznő.

A handballexpert.com talált egy bejegyzést, amely szerint így nézhetett ki a magyar klasszis vasárnapja:
50211444 2313641002213851 3218426527712542720 n
Férfi világbajnokság, 2. középdöntő csoport, 2. forduló:
Magyarország-Tunézia 26-21 (16-14)
Herning
Magyarország: Mikler, Székely (kapusok), Balogh 9 (2), Bánhidi 2, Bodó 4, Bóka 2, Hornyák, Ilyés, Juhász 1, Lékai 7, Ligetvári, Máthé, Nagy L. 1, Schuch, Sipos, Szita. Szövetségi kapitány: Csoknyai István, Vladan Matics.
Tunézia: Missaoui, Bedoui (kapusok), Alouini 1, Bacha, Ben Abdallah, Boughhanmi 5 (1), Chouiref 3, Haj Youssef, Hosni 4, Jabbalah 1, Jallouz, Jaziri, Maaref, Majdoub, Sanai 5, Soussi 2. Szövetségi kapitány: Antonio Gerona Salaet.
Kiállítások: 12, ill. 12 perc.
Hétméteresek: 2/2, ill. 1/1.

(Gaba)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás