promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kezdődik mindenki kedvence: a Négysáncverseny
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A két ünnep közötti időszak nem árasztja el sporteseményekkel az emberiséget, és jól is van ez így. Szemnek és léleknek is pihentető ugyanakkor a Négysáncverseny, ami a versenyzőknek persze igen megterhelő. A síugrás legrangosabb versenysorozata, amelynek immár a 67. kiadását láthatjuk, hagyományosan december 28/29-én kezdődik, és vízkeresztkor, vagyis január 6-án ér véget. 

Így aztán bő egy hétig szinte folyamatosan ugranak az ugrók, ami e vagány férfiak számára is igen komoly próbatétel. Közben még utaznak is, hiszen az első két állomásnak mindig Németország ad otthont, a második kettőnek Ausztria. (Közben nyugatról keletre halad a mezőny.)

A mostani viadalon a lengyel Kamil Stoch lehet a második ember, aki zsinórban háromszor nyeri meg az összetettet. Egy éve ennél is nagyobb bravúrral mind a négy sáncon külön-külön is győzött, ami korábban csupán egyszer adatott meg valakinek – a német Sven Hannawaldnak, másfél évtizeddel korábban. Az új versenyt felkonferáló kisfilm mellett a verseny történelmi pilllanatait is érdemes megnézni. 



(AA)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás